BIOS, Firmware ve VBIOS güncelleme

haytalper

Decapat
Technopat YouTube kanalının BIOS, Firmware ve BIOS güncellemeyle ilgili videosunda aklıma takılan bazı sorular oldu. Sorularımı yorumla belirttim ve sosyaldeki ilgili konuya da baktım ancak tarih eski olduğu için cevap gelme olasılığının düşük olduğunu düşündüm ve burada da bir konu açmaya karar verdim. Tekrara düştüysem veya hatam olduysa affola. Yorumu alıntı olarak, videoyu da bağlantı olarak ekliyorum.

hocam video biraz eski ama umarım yorumu görür ve sorularımı yanıtlayabilirsiniz. Benim de elimde MSI CX61-2OC bir laptop var ve MSI sitesine göre BIOS ve Firmware sürümlerim güncel değil. Ancak benim bilgisayar W8.1 ile gelmişti ve şu an W10 yüklü, sitede de videodaki gibi BIOS ve Firmware için işletim sistemi seçme bölümü yok. Bu bir sorun çıkarır mı? Sonrasında ilerde temiz kurulumda anakarta gömülü diye tabir edilen Windows etkinleştirme anahtarına bir şey olur mu? Son olarak da VBIOS'a dair herhangi bir bilgi vs. bulunmuyor, bu olmadığını mı gösterir yoksa varsa elimizdeki güncel midir? Sorular cahilce olabilir kusura bakmayın ama eski bir bilgisayardan maksimum performansı almayı amaçladığım için bu konulara daldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı