BIOS güncel olup olmadığı nasıl anlaşılır?

mert kesler

Decapat
Daha fazla  
Selam öncelikle. Bir bilgisayar topladım şimdi işletim sistemi kurmam lazim USB ile ama BIOS guncel mi değil mi bilmiyorum ve ben isletim sistemi kurmadan once BIOS yuklemek isterim. Her şeyden once sistemi kurup çalıştırdım ve ekrana isletim sistemi yuklemem gerektiğiyle ilgili yazi geldi biliyorsunuzdur zaten o yazıyı. Şimdi eger BIOS guncel olmasaydi ekran gelir miydi? Anakartımda BIOS flashback özelliği var yani isletim sistemi kurmadan once BIOS güncelleyebiliyorum ve öyle yapmak istiyorum ama eğer zaten güncelse bir daha güncellemem zarar verebilir. Şimdi ekran geldiğine göre BIOS güncel midir direkt isletim sistemini kurayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam öncelikle. Bir bilgisayar topladım şimdi işletim sistemi kurmam lazim USB ile ama BIOS guncel mi değil mi bilmiyorum ve ben isletim sistemi kurmadan once BIOS yuklemek isterim. Her şeyden once sistemi kurup çalıştırdım ve ekrana isletim sistemi yuklemem gerektiğiyle ilgili yazi geldi biliyorsunuzdur zaten o yazıyı. Şimdi eger BIOS guncel olmasaydi ekran gelir miydi? Anakartımda BIOS flashback özelliği var yani isletim sistemi kurmadan once BIOS güncelleyebiliyorum ve öyle yapmak istiyorum ama eğer zaten güncelse bir daha güncellemem zarar verebilir. Şimdi ekran geldiğine göre BIOS güncel midir direkt isletim sistemini kurayım mı?

BIOS'la anakart yeniye BIOS günceldir zaten uğraşma direk işletim sistemini kur.

Windows + r basın çıkan yere msinfo32 yazın BIOS sürümü yazar orada internetten anakartınızın sitesine girin en son BIOS sürümüne bakın değilse güncellemeyin önce işletim kurun daha iyi olur gibi.

Pardon işletim sistemi kurmamışsınız daha kurduktan sonra Windows + r yapıp BIOS güncelleyin.

Windows + r basın çıkan yere msinfo32 yazın BIOS sürümü yazar orada internetten anakartınızın sitesine girin en son BIOS sürümüne bakın değilse güncellemeyin önce işletim kurun daha iyi olur gibi.

Pardon işletim sistemi kurmamışsınız daha kurduktan sonra Windows + r yapıp BIOS güncelleyin.

Evet daha isletim sistemi kurmadım once BIOS guncellemek istiyorum daha sağlıklı oluyormuş ama BIOS'un sürümü güncelmi değil mi bilmiyorum ve ekrana, isletim sistemi yuklemedigim icin sadece isletim sistemi yukle yazisi geliyor bir donguye girdim ne yapacagimi bilmiyorum?

Hocam benim bildiğim BIOS anakartın üzerindeki ROM bellekte saklanıyor siz işletim sistemini SSD ya da HDD'ye kuracaksınız aralarında bir ilişki göremiyorum önce işletimi kurun (bilgisayar ile ilgili bir işle uğraşmıyorum yanlış olabilirim doğrusunu bilenler yazarsa öğrenmemiz adına sevinirim)

Hocam benim bildiğim BIOS anakartın üzerindeki ROM bellekte saklanıyor siz işletim sistemini SSD ya da HDD'ye kuracaksınız aralarında bir ilişki göremiyorum önce işletimi kurun (bilgisayar ile ilgili bir işle uğraşmıyorum yanlış olabilirim doğrusunu bilenler yazarsa öğrenmem adına sevinirim)

Bende cok anlamam ama ilk BIOS kurmak daha sağlıklı deniyor bu arada anakartimin uzerinde BIOS flashback var yani ekrana ihtiyac olmadan bir USB takarak BIOS guncelleyebiliyorum ama işte eger zaten guncel ise yine guncellemem zarar verebilirim bundan cekindim.

Hocam siz BIOS ekranını F8'e ya da del tuşuna basarak açabiliyor musunuz açılıyorsa orada yazar BIOS sürümü bir deneyin denemediyseniz.

Bende cok anlamam ama ilk BIOS kurmak daha sağlıklı deniyor bu arada anakartimin uzerinde BIOS flashback var yani ekrana ihtiyac olmadan bir USB takarak BIOS guncelleyebiliyorum ama işte eger zaten guncel ise yine guncellemem zarar verebilirim bundan cekindim.

Kim demiş bu saçmalığı dostum seni kandırmışlar BIOS ile uğraşma.

Kim demiş bu saçmalığı dostum seni kandırmışlar BIOS ile uğraşma.

Arkadaş BIOS ile uğraşsın ama uğraşmadan önce işletim sistemini kursun mesela benim anakartımda (Gigabyte B660M Gaming X rev1.0) 13. nesil bir işlemci takmak için BIOS güncellemesi gerekiyor mesela gibi gibi örnekler verilebilir.

Arkadaş BIOS ile uğraşsın ama uğraşmadan önce işletim sistemini kursun mesela benim anakartımda (Gigabyte B660M Gaming X rev1.0) 13. nesil bir işlemci takmak için BIOS güncellemesi gerekiyor mesela gibi gibi örnekler verilebilir.

Ben hiç BIOS'la uğraşmadım en son uğraştığım anakartı'n üzerinde tepinip 36 ayrı parçaya böldükten sonra yeni PC almıştım iş çözülmüştü :) şaka bir yana uzman kişiye BIOS'u günceleştirsin yoksa yazdıklarım başına gelebilir :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı