BIOS Güncelleme Sonrası "UNEXPECTED_STORE_EXPECTİON" Hatası

slynaw

Kilopat
Selamlar arkadaşlar,

Yaklaşık 2 ay önce H110m Pro VD anakartımın BIOS'unu güncelledim ve bu güncellemeyi yaptıktan sonra bilgisayarı ilk açtığımda "UNEXPECTED_STORE_EXPECTİON" veya "UNEXPECTED_STORE_DİED" diye bir mavi ekran hatası almaya başladım.

Bu hatayı aldıktan sonra bilgisayardan pek fazla anlamadığım için bilgisayarcıya götürdüm ancak herhangi bir sonuca ulaşamadık. Format atıldı içi temizlendi kurcalandı ancak aynı sorun devam etti arkasından da ekran kartı driverini kurarken tekrardan mavi ekran hatası yedim ve bunun üzerine bilgisayarcım ekran kartı yüzünden dedi ve ekran kartını çıkarttı.
yaklaşık 2 3 gün mavi ekransız kullandım ancak sonra tekrardan mavi ekran yemeye başladım.

Neden olduğunu bilmiyorum ve bilgisayarcım BIOS'dan değildir yahu olsa PC açılmazdı gibi bir şey söyledi. Ancak dediğim gibi hata bios güncellemesi yapıktan sonra başladı.
Bunun üzerine de BIOS sürümümü eski haline getirdim ancak hala bir sonuç yok.

Bugün bilgisayarımı açarken çok yavaş açıldı ve açıldığında da masaüstü bomboştu, başka bir oturumla açılmıştı ve düzeltmeye çalışsam da bir türlü çözüm bulamadım.
Farklı bir oturumla ve her seferinde bomboş bir masaüstü ile bilgisayarım açılıyor, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

Adsız.png

Yardımcı olabilecek hiç kimse yok mu gerçekten?

Son düzenleme:
BIOS güncelle.
Güncelleme sonrası BIOS'a girip optimize defaults save yapın.
Bu sistemde sanırım harici ekran kartı yok ? Öyle ise Intel GPU güncelle.
Kablolu sürücünü güncelle. HDD veya SSD kablolarını kontrol et.

Harici ekran kartım var ancak şuan takılı değil, eğer sorun çözülürse tekrar takabilirim.
Intel ve BIOS'u güncelledim dediğiniz gibi optimize defaults yapıp kapattım.
Bilgisayar açıldı ve tekrar mavi ekran verip kendini yeniden başlattı, kablolar da bir problem yok ve kablolu sürücü şuan da güncel, arada çok teşekkürler.
BIOS güncelle.
Güncelleme sonrası BIOS'a girip optimize defaults save yapın.
Bu sistemde sanırım harici ekran kartı yok ? Öyle ise Intel GPU güncelle.
Kablolu sürücünü güncelle. HDD veya SSD kablolarını kontrol et.
Şuan hepsini tamamladım bir iki ufak problemim vardı Windowsun geçiçi açılması gibi onu da hallettim ve tam oldu derken kernel_data_inpage_error diye bi mavi ekran hatası verip tekrar kendini yeniden başlattı.

Son düzenleyen: Moderatör:
O halde yeni dosyaları gönderin 🙂
Ccleaner yükleyip kurmuştum, minidump dosyası şuan yok maalesef tekrar mavi ekran yediğim an upload edip atacağım, ilgin için çok teşekkür ederim ve minidump dosyası dışında istediğin başka bir dosya varsa söylersen çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı