Çözüldü BIOS güncelleme yaparken "BitLocker" sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

slayerninja90325

Hectopat
Daha fazla  
Anakartımın BIOS'unu güncelleyeceğim fakat gram bir bilgim yok, internetten baktığım kadarıyla gerçekten kolay ve basit gözüküyor fakat güncellemeden önce BitLocker uyarısı gösteriyor, bu ne gibi bir sorun teşkil edebilir? Güncelledikten sonra BitLocker şifresi vesaire ister mi çünkü Microsoft hesabımı kontrol etmeme rağmen hiçbir şey yoktu.

BIOS'a dönüp boot menüden Security boot enable yapın. Valorant oynamıyorsanız önemi yok bilginiz olsun. :)

Hocam Boot/Secure boot altında Secure Boot state karşısında user yazıyor onun altında ise platform key (pk) state ve karşısında unloaded yazıyor, benim burada tek değiştirebileceğim ayar OS type, karşısında other OS seçili onu Windows UEFI mode yapabiliyorum, onu mu yapmam gerekiyor?

Windows UEFI mode yapın. Ayarı yapıp F10 ile kaydedip çıkın ve tekrar BIOS'a girin. Unloaded yazan yerde loaded yazıyorsa işlem tamamdır.

Hocam Windows'a girdim msinfodan baktım güvenli önyükleme açık şekildeydi, tekrardan BIOS'a girdim unloaded yazan yerde loaded gözüktü, başka bir şey yapmam gerekiyor mu acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı