BIOS güncellemeden önce Windows kurulmalı mı?

SingleMove

Hectopat
Daha fazla  
Sistemime yeni aldığım SSD ve RAM'i takacağım. 7800x3D işlemci ile 6000 MHz frekanslı RAM'in stabil çalışması için BIOS güncellemesi de yapacağım, ancak hangi sırayla yapmam gerektiğini bilmiyorum. Önce yeni SSD'ye Windows 11'i kurup sonra mı BIOS güncellemesi yapmalıyım, yoksa önce BIOS'u güncelleyip sonra mı Windows'u kurmalıyım? Ve bunları yaparken dikkat etmem gereken şeyler var ise söylerseniz sevinirim.

Önce BIOS güncellemesi ardından Windows kurulumu yapın. Elektrik kesintisi durumunu göz önünde bulundurun ve BIOS'un doğru olduğundan emin olun yeterli. Güncelleme sonrası BIOS'u default ayarlara getirip reset attıktan sonra EXPO gibi ayarları ayarlayabilirsiniz. Sonrasında Windows'u kurarsınız.

Sistemde herhangi bir sorun yoksa yani stabil çalışıyorsa önce Windows'u kur sonra BIOS güncelle ama sistem açılmıyor işlemci yeni BIOS sürümü eskiyse önce BIOS güncellemen gerekebilir.

Önce BIOS güncellemesi ardından Windows kurulumu yapın. Elektrik kesintisi durumunu göz önünde bulundurun ve BIOS'un doğru olduğundan emin olun yeterli. Güncelleme sonrası BIOS'u default ayarlara getirip reset attıktan sonra EXPO gibi ayarları ayarlayabilirsiniz. Sonrasında Windows'u kurarsınız.
Bilgisayardan çok anlamıyorum ama anakartımda flashback özelliği var o yüzden güncelleme esnasında elektrik kesintisi olsa bile geri dönüş mümkün diye biliyorum.

Sistemde herhangi bir sorun yoksa yani stabil çalışıyorsa önce Windows'u kur sonra BIOS güncelle ama sistem açılmıyor işlemci yeni BIOS sürümü eskiyse önce BIOS güncellemen gerekebilir.
Yani şuan Ram'im 4800MHz çalışıyor ve hiç bir problem yok yeni RAM'i 6000MHz yaptığımda sorun çıkarma ihtimalini mümkün olduğu kadar düşürmek için BIOS güncelleyeceğim işte

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı