BIOS güncellemesi olmadan 9. nesil AM5 işlemci destekleyen anakart önerisi

Hocam anakarta Max 7-8 k harcayabilirim Gigabyte B850M Force düşündüm ancaka USB portları çok az.

O bütçeye alabileceğiniz en iyi anakart. Kasanızın ön USB portları da olur. Ne kadar ürün bağlayacaksınız bilmiyorum, lakin 5 gayet yeterli bir sayı. VRM beslemeleri, soğutma yapısı bu tarz bir anakart 8.5k civarından başlıyor. Tercih edeceğiniz kalan modeller, çok daha zayıf olacak bu bütçeye.

Olay o değil. Diyorum ki BIOS güncellemeyi bile bilmeyen kişi nasıl sistem toplayabiliyor ve kurabiliyor? Sanırım siz yeni sistem toplayacaksınız. Bütçenizin yazılı olduğu bir konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.

Hayır hocam 3. sistemimim toplayacağım BIOS işlerini fazla önemsemiyorum ve öğrenmeye çalışmadım parçaları teker teker alıp kendim monteleyeceğim.

O bütçeye alabileceğiniz en iyi anakart. Kasanızın ön USB portları da olur. Ne kadar ürün bağlayacaksınız bilmiyorum, lakin 5 gayet yeterli bir sayı. VRM beslemeleri, soğutma yapısı bu tarz bir anakart 8.5k civarından başlıyor. Tercih edeceğiniz kalan modeller, çok daha zayıf olacak bu bütçeye.

Gigabyte B850M forcemi alayım yani hocam ayrıca bu anakartı alırsam BIOS güncellemesi yapmadan 9. nesil işlemci kullanabilir miyim?

Hayır hocam 3. sistemimim toplayacağım BIOS işlerini fazla önemsemiyorum ve öğrenmeye çalışmadım parçaları teker teker alıp kendim monteleyeceğim.

Evet B850M olduğu için,9. nesil işlemcileri güncelleme yapmadan kullanabilirsiniz. Lakin siz upgrade yapana kadar 11. nesil çıkar. Çok performans farkı olsa, fiyatı da daha uygun olsa, BIOS güncelleyemediğiniz için almaktan vaz mı geçeceksiniz? AM5 bir sistem zaten, BIOS ayarları yapılmadan kullanılmamalı. Intel gibi XMP, EXPO aç geç değildir. OC, UV, RAM ayarları, alt timingler büyük fark oluşturur. Yapmanız gereken çok ayar olur. Ayrıca BIOS güncellemek, AGESA sürümleriyle güvenlik ve stabilite için çok mühimdir.

Evet B850M olduğu için,9. nesil işlemcileri güncelleme yapmadan kullanabilirsiniz. Lakin siz upgrade yapana kadar 11. nesil çıkar. Çok performans farkı olsa, fiyatı da daha uygun olsa, BIOS güncelleyemediğiniz için almaktan vaz mı geçeceksiniz? AM5 bir sistem zaten, BIOS ayarları yapılmadan kullanılmamalı. Intel gibi XMP, EXPO aç geç değildir. OC, UV, RAM ayarları, alt timingler büyük fark oluşturur. Yapmanız gereken çok ayar olur. Ayrıca BIOS güncellemek, AGESA sürümleriyle güvenlik ve stabilite için çok mühimdir.

Peki hocam bu anakartta BIOS flashback var mı ayrıca bunu nasıl kullanacağım.

Peki hocam bu anakartta BIOS flashback var mı ayrıca bunu nasıl kullanacağım.

Evet Q plus flash olarak geçiyor. Misal atıyorum BIOS atıyordunuz. Ki genelde 1.5 dakikada falan atılıyor. Tam o arada elektrikler gitti. İçinde anakartınızın herhangi bir BIOS'una sahip, USB'yi arka portlardan en yüksek hızlı olana takarsınız. Bazı modellerde BIOS şeklinde, hangi porta takacağınız belirtilir. Sonra anakartın altında bulunan, Q flash Plus pinlerini tornavida ile birbirine değdirirsiniz, anakartın ışıkları yanınca tornavidayı çekersiniz, ve BIOS tekrar yazılmaya başlar. Gigabyte B650M Gaming X AX V2 de aynı işlemi yapmıştım. Çalışıp çalışmadığını denemek için. Sorunsuz çalışmıştı.

Evet Q Plus flash olarak geçiyor. Misal atıyorum BIOS atıyordunuz. Ki genelde 1.5 dakikada falan atılıyor. Tam o arada elektrikler gitti. İçinde anakartınızın herhangi bir BIOS'una sahip, USB'yi arka portlardan en yüksek hızlı olana takarsınız. Bazı modellerde BIOS şeklinde, hangi porta takacağınız belirtilir. Sonra anakartın altında bulunan, Q flash Plus pinlerini tornavida ile birbirine değdirirsiniz, anakartın ışıkları yanınca tornavidayı çekersiniz, ve BIOS tekrar yazılmaya başlar. Gigabyte B650M Gaming X AX V2 de aynı işlemi yapmıştım. Çalışıp çalışmadığını denemek için. Sorunsuz çalışmıştı.

Hocam bir diğer korkumda orijinal site yerine sahte siteye girip virüslü bir şey indirmem.

Hocam bir diğer korkumda orijinal site yerine sahte siteye girip virüslü bir şey indirmem.

Hayatımda hiç sahte bir anakart üreticisi sitesine rastlamadım. Bu çok düşük bir olasılık. Zaten kendini direk belli eder. Biz size link atarız. Siz anakart gelince konu açıp etiketleyin. 2 dakikalık iş. Yaptığınız toplama işleminden kat kat daha kolay.

Hayatımda hiç sahte bir anakart üreticisi sitesine rastlamadım. Bu çok düşük bir olasılık. Zaten kendini direk belli eder. Biz size link atarız. Siz anakart gelince konu açıp etiketleyin. 2 dakikalık iş. Yaptığınız toplama işleminden kat kat daha kolay.

Tamam hocam teşekkürler Gigabyte B850M Force alıyorum o zaman.

Tamam hocam teşekkürler Gigabyte B850M Force alıyorum o zaman.

Ne demek estağfirullah. İleride işlemci yükseltmek için, şu an en iyi anakart modeli. Bu fiyata bulunması hoş bir ürün. Zaten şu an en popüler 2. anakart. Kaçırmayın derim stok bitebilir ve zamlanabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı