- Makaleler
- 3
Bios update işlemini Windows altında MSI live update ile mi yaptınız yoksa bios üzerinde M-Flash aracılığıyla mı?
M-FLASH aracılığı ile.
Bios update işlemini Windows altında MSI live update ile mi yaptınız yoksa bios üzerinde M-Flash aracılığıyla mı?
Power kablonuzu çıkarıp, power tuşuna bir kaç kere basın.
CPU fanını çıkarın.
CPU'yu dikkatli bir şekilde anakart üzerinden çıkarın.
CPU olmasın ancak CPU fanı takılı olarak dursun.
Bios pilini çıkarın.
Power kablosu takılı olmadan. Power tuşuna bir kaç kez basın.
Bios pilini yerine yerleştirin.
Power kablonuzu takın.
Power tuşuna bir kaç kez basın 10-15 saniye kadar bekleyin.
Bu esnada RAM'ler takılı olsun.
Tepkinin ne olduğuna bakın ve power kablonuzu tekrardan PSU'dan çekin.
CPU'yu dikkatli bir şekilde yuvasına yerleştirin.
Fanı takın.
Power tuşu ile tekrardan açmayı deneyerek kontrol sağlayın.
Edit: Ayrıca 8 pin CPU voltaj kablosunun iyice oturduğuna emin olun. USB portlarının arkasında.
Ama çıkaramıyorum. Buyrun bakın anakartıma.Sıkışık olabilir ancak çıkarılabilecek bir yuvadır orası çıkarmanız sorun olmaz.
Termal macun konusunu dert etmeyin hiç termal macun olmadan da çalışır sistem.
Yenileme işini sonra yaparsınız.
İşe yarar mı dersiniz bu yöntem?
Aynen. Yardım ederse çok makbule geçer. @Recep Baltaş
Evet? Arkadaşlar ne yapmam lazım? @Recep Baltaş
@THE_MILLER @Egemen
Arkadaşlar. 3. mesajım biliyorum. Ama acil olmazsa yazmam. Yöneticiler ve diğerleri anlayışla karşılaşın.
Beyler. Her biriniz maşallah sistem toplama da ustasınız. Ama sorunlara gelince hiç birinizden bir yardım alamıyoruz? Yalan değil. Bu konu da gerçekten uzman olan kişiler bile cevap yazamıyor.
Küçük bir öneriniz belki hatayı düzeltir.
@Recep Baltaş @Ali Güngör @MF @THE_MILLER @Egemen @Silinen üye
Ne kadar yol denediysem Pili çıkaramadım. Çıldıracağım.Kesin çözülecek diyebilseydim müneccimlik işi yapardım.
Sonuç olarak deniyoruz, işlem zararsız çekinceniz nedir? Vaktiniz yoksa bir şey diyemem.
Ölünün ölüsü olmaz oturup sistem başında dua da edebilirsiniz. Sizin tercihiniz.
Denemediğiniz noktaları denemenizde zarar yok.
Edit:
Bakın ben bir paket olarak yapmanız gerekenleri yazdım.
İki yöntem bir bütün olarak.
Bios pilide işlemcide aynı anda çıkacak.
Bios pili takılacak sistem açılacak. Tepkiye bakılacak (Burada tepkiye bakın yazmışım) işlemci olmadan zaten bilgisayar açılmayacağı için açılıyor mu? Ona bakın yazmamışım.
Zaten açılmayacak tepkiye bakın. Yani tepki sizin yaşadığınız sorunla aynı devam ediyor mu? Yoksa değişip başka bir tepkimi vermeye başladı? Konu bu.
Sonra power fişini çekin yazdım yukarıdaki mesajdan devam edin.
Şu mesajınıza bakılırsa buradaki kişilere sitem etmeyi çok iyi başarıyorsunuz ancak yönlendirmelerde sizde de eksiklikler var. Burada problemi çözmeniz için yardım etmeye çalışıyoruz. Çözülür, çözülmez bu ayrı bir konu. Sorununuz hakkında yönlendirme yapıldığı zamanda karşıdan beklediklerinizi sizi yönlendiren kişilerde sizden bekliyor!
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.