BIOS güncellemesi yapmak zarar verir mi?

Pola_93

Picopat
Dizüstü bilgisayarımda yer alan anakartın uykuya geçmediği takdirde görüntü vermeme sorunu var, çözümü ise BIOS güncellemesi yapmak.

Fakat BIOS güncellemesi yapmaktan çekiniyorum, elektrik gitmese bile anakart bozulur diye düşünüyorum.

Güncellemeli mıyım?

Dizüstü bilgisayarımda yer alan anakartın uykuya geçmediği takdirde görüntü vermiyor var, çözümü ise BIOS güncellemesi yapmak.

Fakat BIOS güncellemesi yapmaktan çekiniyorum, elektrik gitmese bile anakart bozulur diye düşünüyorum.

Güncellemeli mıyım?

Prize takılı vaziyette doğru şekilde yaparsanız sorun olmaz, ancak sorunlu olursa bilgisyar kullanılmaz hale gelebilir.

BIOS güncellemesi zararlı değil aksine yararlıdır, benim tavsiyem BIOS güncelledikten sonra temiz kurulum yapmanız.
Yararlı da değil

Dizüstü bilgisayarımda yer alan anakartın uykuya geçmediği takdirde görüntü vermeme sorunu var, çözümü ise BIOS güncellemesi yapmak.

Güncellemeli mıyım?
Gerek yok güncellemene. Ben bilgisayarıma 10 kere BIOS güncellemesi yaptım 10'unda da açılırken siyah ekran, mavi ekran vs. Bir şey olmasa bile yapma bence hızlandırdığı yalan. Sadece sorun olma olasılığı yükselir o kadar illa sorun olcak da değil veya belki ilerde olacaktır bilemessin.
BIOS'u da support.lenovo.com'dan yükledim
PC: "Lenovo ideapad S145-15iwl"
Sırf bios güncellemesi yaptım diye bilgisayar arada sırada açılmıyordu ben de sürekli bios resetlemek zorunda kaldığım için bataryayı çıkarıp takarak kısa devre yaptım ve şu an çok pişmanım.
BIOS virüsü değilmiş, BIOS'un ta kendisiymiş.
@KuoNN Hocam ben test ettim BIOS güncellemesi yapınca oluyor valla gerçek söylüyom test ettim bataryasız şu an bilgisayar.
Hayır beta sürüm yüklenmediği sürece zararını görmezsiniz.

Bu tür sorunların çözümü BIOS güncellemesi ise bana kalırsa kesinilikle yapılmalı.
Hocam bari beta sürüm yüklemesin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı