Bios Güncellerken Bilgisayarı Kapattım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

J3urak

Hectopat
Laptop Casper Nirvana üzerinde Clevo M7X0SU anakart var. Dün bios güncelleme yaparken donduğunu düşünerek power tuşundan kapattım ve bir daha açılmadı. Okulda bilişim hocasına sordum. Güncellediğin flashı bilgisayara tak açılır dedi. Az önce denedim. Taktım flashı açtım bilgisayarı flashın ışığı yandı. 2 bip sesi çıktı bilgisayardan ama gene açılmadı. Biraz araştırdım. Biosun tekrardan yazılması gerekiyormuş. Evde kurtarabilme şansım var mı ?
Burada en alttaki yoruma göre yaptım.

Hocam neden sabredemiyorsun, bekle yahu. Hiç bios güncellerken bilgisayar zorla kapatılır mı? Şimdi bilgisayar açılmadı derken bios menüsü gelmiyor mu?

Hocam neden sabredemiyorsun, bekle yahu. Hiç bios güncellerken bilgisayar zorla kapatılır mı? Şimdi bilgisayar açılmadı derken bios menüsü gelmiyor mu?
Haklısın valla ilk adım 2 dkda olunca 2. adımda öyle biter sandım ama olmadı. Bilgisayarı açıyorum fan falan çalışıyor sıkıntı yokta tek sorun ekran hiç bir şekilde gelmiyor.

Sonuç olarak ben bu bilgisayarı evde düzeltebilir miyim? Bilgisayarcıya götürsem max ne kadar tutar acaba ?

Bios sıfırlamayla düzeltilebilir sanırım. Başkası yorumumu onaylamadan denemeyin çünkü emin olamadım.

Bios sıfırlamayla düzeltilebilir sanırım. Başkası yorumumu onaylamadan denemeyin çünkü emin olamadım.

Servise yollayacaksınız. Sabırsız başın cezasını ayaklar çeker.

Bios güncelleme yaparken veya önemli şeylerde ne olursa olsun bilgisayarın kapatılmayacağını çoğu kişi bilir, ama sen bilmiyormuşsun. Kurtarma yolu var ancak bunu sabırsız ve bu gibi işleri bilmeyen kişi hayatta yapamaz.

1-2 forumda okuduğum yöntem var. Bazısı disket sürücüsüyle olur diyerekten anlatmış. Bazısı aynı bios çipini kullanan anakart ile olur diyerekten anlatmış. "Bu bilgisayarı evde düzeltebilirmiyim?" diye sormamım sebebi çarşıya gidip gelmem 10 lira yol parası demek ve bide bugün git yarın gel deme durumları var. O yüzden genelde evde bozulan yada bozduğum şeyleri kendim yapmam gerekiyor. Ayrıyetten bişey almadan bu bilgisayar yapılabilirse yorumlarınızı beklemedeyim.

Dediklerimizi okumuyorsun galiba burak bey işin özetini yapmış. Bilmediğin işe girişmeyecektin en başta. Söylediğim gibi de çözümü var ve basit bilgisayarcıya götür bu hatayı tekrarlamaman için ve bilgin yetersiz olduğundan paylaşmıyorum. Bir şey almana da gerek yok.

Dediklerimizi okumuyorsun galiba burak bey işin özetini yapmış. Bilmediğin işe girişmeyecektin en başta. Söylediğim gibi de çözümü var ve basit bilgisayarcıya götür bu hatayı tekrarlamaman için ve bilgin yetersiz olduğundan paylaşmıyorum. Bir şey almana da gerek yok.
Dediğiniz gibi bilgim yetersiz olabilir ama bu kadar cevap yazmak yerine direk 2 satırda olsa nasıl yapılacağını anlatsanız olmazmıydı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı