BIOS için birçok güncelleme var

Mesela B450M-DRAGON'u ele alalım. 2202 sürümünde bazı kararlılık güncellemelerinin geldiğini görüyoruz. Güncellemeler:
  • Sistem performansının iyileştirilmesi.
  • DRAM kararlılığının iyileştirilmesi.
  • Sistem kararlılığının iyileştirilmesi.
  • Sistem uyumluluğunun geliştirilmesi.
Birçok anakarta bunlar gibi güncelleştirmeler geliyor. Kararlılıktan kastım bunlardı :)

Kaynak:
Elinize sağlık, uzunca yazmışsınız. Öyle düşünmüyorum ben. Önemli güncellemeler dışında yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. BIOS güncellemeleri dediğiniz gibi sistem stabil çalışsın diye yapılıyor. Zaten stabil çalışan sisteme yapılması bana mantıksız geliyor. Yeni BIOS'un getirdiği sorunlar da olabiliyor.
 
Bir şeyin her zaman yenisi iyi değildir örneğin tüplü bir TV ile dev ekran TV'nin sağlamlığı gibi tüplü TV'ye sert 1 tokat atın öyle hemen çat diye kırılmaz dev ekran kırılır. Bilgisayarda işine yaramayan şeyleri yüklemeyeceksin, örneğin: Windows 10'da milyonlarca özellik var. Ben ne paint 3D ne mağaza kullanıyorum. Windows 8.1'de mağaza denen şey yine var. Windows 10 daha iyi o zaman daha yeni daha güncel yüklersem benim sistem kaldırmaz.

Sadece yavaşlar, bilgisayarda sadece işine yarayan hızlandıracak şeylere bakacaksın. Örneğin: Ben işlemci değiştiricektim, bilgisayarda Celeron 430 vardı, Core 2 Duo E7300 takacaktım. Anakartın sayfasında BIOS güncellemesi öneriyordu, ben BIOS güncellemesi daha ne bilmiyordum. O yüzden bu konuya takmıştım sonra işlemciyi taktım sıkıntısız çalıştı. BIOS güncellemesine gerek kalmadı şimdi çalışmasaydı belki o zaman yapabilirdim. Çünkü lazım bir şey ama çalıştı. Ne gerek var?
BIOS güncellemeleri "Hazırladık, bitti hadi yayınlayalım." diyerek çıkan şeyler değil :) Bunlardan önce birçok kez denemeler yapılıyor, eksilerine artılarına bakılıyor. Bu durumda gereksiz diyebileceğimiz özellikler elenebiliyor. Söylediğiniz örneklere cevap olarak şunu söyleyebilirim: Milyonlarca özelliği kullanmadığınızda sizden bir kaynak götürüsü olmuyor, diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz :)

BIOS güncellenmediğinde her zaman sorun çıkartacak diyemeyiz fakat güncel olmak her zaman iyidir diyebiliriz. BIOS güncellemesi sadece getirilen gereksiz güncellemelerden ibaret değil :) Size daha çok ayar imkanı sunan BIOS güncellemeleride var, diye biliyorum :) Peki diyebilirsiniz "Biz bu özellikleri ne yapacağız?" her zaman her özellik işimize yaramayabilir fakat bu özellikler açıldıkça belirli yazılımların kullanımı kolaylaşabilir. (Bakınız: ASUS Al Suite 3)

Söylediğiniz örnekte gereksiz gibi gözüksede, farklı işlerle uğraştıkça sizin için farklı kapılar açtığını görüyorsunuz :)

Bazı anakartlarda öyle.
Bu anakartlardan örnek verebilir misiniz? Bilmek isterim :)

Elinize sağlık, uzunca yazmışsınız. Öyle düşünmüyorum ben. Önemli güncellemeler dışında yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. BIOS güncellemeleri dediğiniz gibi sistem stabil çalışsın diye yapılıyor. Zaten stabil çalışan sisteme yapılması bana mantıksız geliyor. Yeni BIOS'un getirdiği sorunlar da olabiliyor.
Düşüncenize saygım var :) Tabii ki dediğiniz gibi sorunlar getirebiliyor. Lakin bu durum bildiğim kadarıyla, daha çok BETA BIOS güncellemelerinde ortaya çıkıyor. Uğraşmak istemeyen bir kullancı için evet, gereksiz olabilir :)
 
BIOS güncellemeleri "hazırladık, bitti hadi yayınlayalım." Diyerek çıkan şeyler değil :) bunlardan önce birçok kez denemeler yapılıyor, eksilerine artılarına bakılıyor. Bu durumda gereksiz diyebileceğimiz özellikler elenebiliyor. Söylediğiniz örneklere cevap olarak şunu söyleyebilirim: Milyonlarca özelliği kullanmadığınızda sizden bir kaynak götürüsü olmuyor, diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz :)

BIOS güncellenmediğinde her zaman sorun çıkartacak diyemeyiz fakat güncel olmak her zaman iyidir diyebiliriz. BIOS güncellemesi sadece getirilen gereksiz güncellemelerden ibaret değil :) size daha çok ayar imkanı sunan BIOS güncellemeleride var, diye biliyorum :) peki diyebilirsiniz "biz bu özellikleri ne yapacağız?" Her zaman her özellik işimize yaramayabilir fakat bu özellikler açıldıkça belirli yazılımların kullanımı kolaylaşabilir. (Bakınız: ASUS al Suite 3)

Söylediğiniz örnekte gereksiz gibi gözükse de, farklı işlerle uğraştıkça sizin için farklı kapılar açtığını görüyorsunuz :)

Tamam haklısınız. Ama.

Söylediğiniz örnekte gereksiz gibi gözükse de, farklı işlerle uğraştıkça sizin için farklı kapılar açtığını görüyorsunuz :)

Demişsiniz bende bunu anlatıyorum farklı bir işle uğraşmak lazım ve o iş gerçekleşmedi ise gerçekleşmesi için bunu yapmak lazım. Soruyu soran arkadaş hangi sorun hangi iş ile uğraşıyor ki güncellemesi lazım? Dediğiniz programlar ile falan uğraşsa neyse ama ne ile uğraşıyor neden? Hangi işine yarayacak? (Yine benim mantığa döndük farkındayım :D).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı