BIOS pili çıkarılmışken bilgisayar kullanılır mı?

vga apu

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarı açıyorum mouse ışığı vb yanıyor fanlar dönüyor ekrana görüntü gelmiyordu. BIOS pilini bızıkladım biraz ondan sonra açıldı bilgisayar. Sonra yeniden başlattım bilgisayarı yine aynı oldu pili oynadım düzeldi pili çıkartıp kullanırsam bir sıkıntı olur mu başka bir parçada sorun var mıdır?

Bilgisayarı açıyorum mouse ışığı vb yanıyor fanlar dönüyor ekrana görüntü gelmiyordu. BIOS pilini bızıkladım biraz ondan sonra açıldı bilgisayar. Sonra yeniden başlattım bilgisayarı yine aynı oldu pili oynadım düzeldi pili çıkartıp kullanırsam bir sıkıntı olur mu başka bir parçada sorun var mıdır?

BIOS genel olarak BIOS ayarlarının ve cihazın saatini sürekli devam etmesini sağlayan pildir yani BIOS pilini çıkarırsanız bilgisayarı her kapatıp gücü kestiğinizde bilgisayarın saati ve BIOS ayarları sıfırlanacaktır bu cihazı kullanılamaz hale getirmez sadece dediğim gibi saat ve BIOS ayarları kalıcı olmaz o kadar. Yani kullanabilirsin ama en kısa sürede yeni pil alıp tak.
Tamam hocam BIOS pili olmadan BIOS açılmaz BIOS olmadan PC açılmaz.
Öyle değil dostum pil olmasa da açılır sadece biosta yaptığın değişiklik her kapattığında sıfırlanır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı