BIOS pili değişmemiş olması sorun yaratır mı?

Daryl Grimess

Decapat
Yer
Türkiye
Arkadaşlar neredeyse 10 senedir aynı laptopu kullanıyorum daha önce hiç BIOS pilinin değiştiğini hatırlamıyorum, bir anda biterse bilgisayara veya dosyalarıma zararı olur mu?

BIOS pili ömrünü tamamlarsa bilgisayarınız fişten çekildiğinde (laptop ise eğer bataryası da ölüyse veya yoksa) BIOS ayarlarında yapılan değişiklikler varsayılan değerlerine sıfırlanır. Tarih ve saat ayarı da bozulabilir.

Tarih ve saat dışında pek bir olayı yok. Benim bir bilgisayarımın bitikti ama Windows 10 kullandığım için sorun olmuyordu. Windows 7 ve 8'de her bilgisayarı kapatıp açtığımda 2000 tarihine gidiyordu. Bazı programların zamanlama ayarı bozulabilir belki ama sorun olmaz çok.

BIOS anakarttaki ayarları ve saati güncel tutmak için var. Eğer zaten anakartta ayar yapmadıysan anakart ayarları sorun değil. Saat her PC açıldığında sıfırlanır yanlış zaman ve tarih gösterir ama zaten Windows saati ve tarihi güncellediği yine normal kullanmaya devam edersin. Windows saat ve tarihi güncellemiyorsa, girip ayarlardan güncellersin yine sorun olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı