BIOS Pili Değiştirdim Sorun Devam Ediyor

Makaleler
2
Yer
Denizli / Merkez
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Kafama bir soru takıldı. Bende ASUS M2N CM DVI model anakart var. BIOS elektrik kesildiğine sıfırlanıyor. Aklıma doğal olarak BIOS pili geldi. Zaten bilgisayarın bir 5 yılı var. Saatçiden temin ettim eski pili götürdüm bir şeylerine baktı. Yenisini verdi. Lakin pil bir işe yaramadı. BIOS her elektrik kesintisinde sıfırlanıyor.

Sadece kafama takılan bir soruydu. En küçük kardeşim kullanıyor artık bilgisayarı ve pek bir şey yaptığı söylenemez. Kral oyun gibi sitelerden oyun oynuyor. :)
Ben dizüstü kullanıyorum. Evet dediğin gibi bios çipinde olabilir. Recep abinin dediği güç kaynağını tam anlayamadım ama. Sadece kardeşim bilgisayarı kapattıktan sonra fişini çekiyor. Doğal olarak açıldığında ayarlar sıfırlanıyor. F1 falan basması gerekiyor. İşin güzel tarafı BIOS'a girmeyi öğrendi bu sayede. Daha yeni 8 yaşına girdi. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı