BIOS pilini çıkarınca "LAN" gözükmüyor

eminserdar

Femtopat
Katılım
7 Kasım 2023
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB
Merhaba. Windows 10 MSI Ryzen 3 AMD işlemci MSI anakartım var lan kartı onbord BIOS pilini çıkartıp taktıktan sonra F1 hatasıyla BIOS girip default reset yaptıktan sonra lan ve lan ROM aktif ettim ancak buna rağmen Windows Ethernet kartını görmemeye başladı. Chipset tekrar yükledim sonuç değişmedi. Aygıt yöneticisinde WAN miniport kvi ve lpt2 portu şeyler var ancak lpt2 zaten yok mini port dediği nedir bilmiyorum ağ ayarlarında hiçbir şey gözükmüyor. Aygıt yöneticisinde lan kartını hatalı da olsa görse Windows diyeceğim ama hiçbir şey yok bu yüzden sorun BIOS'tan gibi geliyor. Aklıma BIOS pilini çıkarınca BIOS sapıttı bu yüzden BIOS Update yapsam mı diye düşündüm ancak hiç yapmadığım ve riskli bir şey olduğundan vazgeçtim. BIOS içinde flash BIOS load gibi bir şey var BIOS flash sürümü sanırım onu da yaptım ama DOS tabanlı geldi. Aklıma başka bir şey gelmedi teşekkürler.
 
BIOS güncellemesi optimizasyon ve hataların giderilmesi için yapılır zaten. Sizin de yapmanızda bir sakınca yok. Tecrübeli değilseniz anakart markanızla aratırsanız dünya kadar güncelleme rehberi, videoları mevcuttur.
 
Eğer doğru yaptıysanız suçu iyi niyetli olarak yine işletim sisteminde arayacağım. Temiz Windows kurulumu yapın dilerseniz. Anakartın Ethernet soketinde ya da direkt yapıda sorun varsa daha da kötü umarım bir çeşit işletim sistemi arızasıdır. Bir pil çıkarılıp takıldı diye bunların olması çok acayip, benim yanlışlıkla pil entegresini tamamen söküp emanet takmışlığım var hala sağlamdı makine.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı