Çözüldü BIOS RAM MHz manuel olarak 3600 MHz hızına çekmek sisteme zarar verir mi?

• Konuyu başlatan 370335
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.785
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

370335

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar öncelliklse selam bundan 1 ya da 2 ay önce BIOS'a girip RAM MHz şüphelenip bakmıştım girdiğimde 2133 MHz yazıyordu normalde benim D.O.C.P profile 1 açmam gerekiyormuş bunu öğrendiğimde iş işten geçmişti sonra ben manuel olarak direkt 3600MHz çektim ama sadece 3600MHz çektim kaydettim voltajla falan oynamadım sonra Vatan'a gittik garantisi vardı BIOS pilini takıp çıkardılar çalıştı benim merak ettiğim RAM'a bir zarar gelmiş midir ömrü kısalma gibi veya bilgisayardaki başka parçalara ekran kartı işlemci anakart gibi.

Konu başlığı yanlış olmuş demek istediğim bu olaylar yaşandıktan sonra bir zarar gelir mi?

Son düzenleme:
Çözüm
Zarar gelmez, en kötü ihtimalle voltaj yetmediği için sistem stabil çalışmaz veya açılmaz. Ama voltaj vermediğiniz sürece 3600MHz'den zarar gelmez. Hatta çoğu çip rahat rahat 3600MHz görebiliyor.
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı