BIOS sıfırlanmadan bilgisayar açılmıyor

fast motion

Kilopat
Geçen günlerde bilgisayarımın açma tuşuna bastığımda tüm fanlar çalıştı ancak monitöre görüntü, klavye- mouse güç gelmedi. Kısa devre ile restart attım anakarttan. Çalıştı ancak yeniden bilgisayarı açtığımda yine aynısı oldu bu sefer BIOS pili çıkartarak restart attım çalıştı. Şimdi yine açılmıyor her bilgisayarı açmam istediğimde bunu yapamam, kalıcı çözüm önerisi olan var mı?

BIOS pilini değiştirin, zaten fazla maliyetli bir şey değil. Buna çok benzer bir sıkıntı vardı benim bilgisayarında da, BIOS pilini değiştirince düzeldi. Bilgisayarı kaç senedir kullanıyorsunuz. Sizin bilgisayarın da BIOS pili bitmiş olabilir.

Güç kaynağı eski mi ? Güç kaynağından kaynaklı olabilir yada ramların slotu.
4 yıllık PSU.
Bilgisayar modeliniz ve parçaları hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz?
Anakart MSİ G970A G43.
BIOS pilini değiştirin, zaten fazla maliyetli bir şey değil. Buna çok benzer bir sıkıntı vardı benim bilgisayarında da, BIOS pilini değiştirince düzeldi. Bilgisayarı kaç senedir kullanıyorsunuz. Sizin bilgisayarın da BIOS pili bitmiş olabilir.
İşe yaramadı değiştirmek.

farklı bir psu ile denemeye çalışın, bilgisayarın fişlerini taktığınız prize yüksek elektrik harcayan şeyler bağlamayın(elektrikli süpürge, saç kurutma makinası felan) sebebi ise bunlar yüksek elektrik çektiği için dalgalanma yapabilir, güç kaynağınız da iyi değilse bu dalgalanmalar anakartınıza zarar verebilir. Bilgisayarı açabilirseniz yapmadıysanız eğer bios güncellemesi yapmayı deneyiniz.

farklı bir psu ile denemeye çalışın, bilgisayarın fişlerini taktığınız prize yüksek elektrik harcayan şeyler bağlamayın(elektrikli süpürge, saç kurutma makinası felan) sebebi ise bunlar yüksek elektrik çektiği için dalgalanma yapabilir, güç kaynağınız da iyi değilse bu dalgalanmalar anakartınıza zarar verebilir. Bilgisayarı açabilirseniz yapmadıysanız eğer bios güncellemesi yapmayı deneyiniz.
İşe yaramadı maalesef 🙁.

İşe yaramadı maalesef 🙁.
O zaman geriye tek bir ihtimal kalıyor, anakartınız ömrünün sonuna gelmiş gibi duruyor. Anakartınız statik elektrik birikiyor da olabilir, siz pili çıkarıp takınca düzeldiğini söylemiştiniz, bundan kaynaklı olacağını da düşünüyorum. Garanti varsa servise, yoksa güvendiğiniz sağlam bir teknik servise gidin. Biz buradan ne dersek boş söylemiş olacağız. Parçaların test edilmesi gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı