BIOS Update ne işe yarıyor?

EgeStrqfes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bir sorum olacak. HP 15-G201nt marka laptop kullanıyorum. F. 49 diye bir şey gelmiş 2012 mi neyde almıştım driverleri falan güncelliyordum BIOS hiç güncellemedim az önce doğru şekilde güncelledim ama hiçbir fark yok yani kısaca bu BIOS neye yarıyor?

BIOS Nedir?

BIOS (Basic Input Output System), giriş ve çıkış aygıtlarını kontrol ederk sistemin açılmasını sağlar. BIOS, kalıcı bir yazılım olup ROM bellekte saklanır. Anakart’ın birçok özelliğini kullanmamıza olanak sağlayan yazılım, sistem ve donanımlarımız arasında bağlantı kurar.

BIOS'un Görevleri Nelerdir?

RAM, ekran kartı gibi donanımları açılışta (BOOT) test eder.
►Donanımların voltaj düzeylerini ayarlar.
►Sistemi hard disk dışında bir sistemde çaıştırmak için başlangıç sürücüsünü belirlemeye yarar.
►Donanımların frekans ayarlarını yapar.
►Kullanılmayan donanım parçalarını kapatmamıza olanak sağlar.

MSI anakart kullanıyorum. Her BIOS güncellemelerinin altında ekle belirttiğim gibi açıklama yazmakta.

Dosya Ekleri

• BIOS AÇIKLAMA.PNG
    BIOS AÇIKLAMA.PNG
    43,4 KB · Görüntüleme: 59
Bir ayarı yok mesela bir RAM alırsan eğer BIOS'unu güncellemeseydin belki o RAM çalışmayacaktı bilgisayarının 2012'deki ilk halinden daha fazla donanım destekler oluyor.

Benim anladığım şeyi söyleyeceğim yanlışsa kusura bakma, yeni bir donanım almadıktan sonra sistem performansı artmıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı