BIOS Update Sonrası Performans Düştü

siyahci123

Kilopat
Katılım
15 Ocak 2016
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, anakartın BIOS sürümünü 2 gün önce 1.A0 versiyonundan 1.C0 versiyonuna yükselttim. Minimum 250 FPS aldığım oyunda (CS GO) FPS 200 altına düşmeye başladı ve sadece o oyunda değil genel olarak tüm oyunlarda. Daha sonra tekrar eski haline döndürdüğümde gene aynı perfromansı aldığımdan sizinle paylaşmak istedim.

Anakart MSI Z170A GAMING M5

Ve şu konuyu buldum ancak pek anlayamadım: I'm getting lower FPS in games since I updated the Bios/Drivers for my Mobo - [Solved] - Motherboards

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan BIOS'u güncelleyiniz. BIOS ile ilgili bir durum varsa zaten en kısa sürede tekrardan güncel sürümünü çıkartırlar. Fakat eski BIOS'a dönmeniz rağmen durum aynı ise zaten bunun BIOS'tan ziyade başka bir durumdan kaynaklandığını gösterir. BIOS performansa aman aman etki yapmaz.

BIOS güncelledikten sonra mevcut sürücülerinizi de güncellemeniz gerekmekte. En verimli sistem olan Windows 10'a geçmedi iseniz de geçin. Windows 10 kullanıcısı iseniz de tüm güncelleştirmeleri yükleyin.

Durum halen devam ederse raporu ekleyerek belirtin. AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
 
Şuanda windows yükseltme gibi bir şansım yok ve pek etki etmiyeceğini tahmin ediyorum. Ekran kartı sürümü güncel. Windows sürümüm 8.1 pro. Yazdığınız programdaki çıkan rapor:
Report.htm
 
Bi üst sürümün güncellemesi geldi ve yine güncelledim ancak birşey değişmedi bu sefer biraz daha fps düşüşü yaşadım önceden %50 ise şuan %60 kadar düştü.
Sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Diğer programlarım güncel bilgisayarı aldığım yere götürüp sormalımıyım. Soracak olursam yakın zamanda götürme gibi bi imkanım yok. Birşey farkettim biosu güncelledikten sonra nvdia geforce experiencedeki önerilen oyun ayarları otomatik düştü yüksek öneriyorsa normal olarak önerdi. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim :(

Anakartınız yeni. Yeni sistemler desteği biten işletim sistemleri ile değil güncel işletim sistemleri ile daha performanslı olurlar.

Sürücülerinizi de güncelleyin. Bakım yönergesini de uygulayabilirsiniz. Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Konuya bir daha bakabilirmisiniz
 
Son düzenleme:
Windows 10'a geçiş yapmadım yapma gibi bi şansımda yok :/

Windows 10'a geçiş yaptım bilgisayara format attırdım ancak hala aynı sorun devam ediyor yardımcı olabilirmisiniz?!
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı