Çözüldü BIOS Update sonrası uygulamalar açınca donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

axtreax

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik eloktronik bölümü öğrencisi
RAM
4
SSD veya HDD modeli
Samsun SSD
Ekran kartı
Intel HD Grapichs 5500
Anakart
-
İşlemci
Intel i3-5005
Selamlar. Bugün bilgisayarimi yeniden başlatigimda BIOS Update kısmına attı ve Update yapmaya başladı. Ardından BIOS Update yaptiktan sonra ilk önce LoL'e girmeye çalıştım ve bilgisayar dondu ancak pili çıkar tak yaptığımda çalıştı. Sonra bu sorun diğer uygulamalarda da devam etti. Ne yapabilirim?

Çözüm
Merhaba sizin yaptığınız şeyleri yapmak için bilgisayarı açtım fakat ilerken bilgisayar komple donmaya hatta hiçbir şeye tepki vermemeye başladı maksimumun 20-30 saniyelik bir sürem oluyor bilgisayarı kullanmak için.

Tekrardan merhaba bilgisayarı yeniden açtığımda full böyle oluyor.
Senin bilgisayarda hata sistem kaynaklı gibi duruyor. Olmazsa sistem geri yüklemesi yap. Bilgisayar düzelirse ve hazır BIOS yükleme yapayım dersen yükle. Format atmak en temiz çözüm. Çünkü BIOS kaynaklı sorun olsa bilgisayarın hiç açılmayıp hata vermesi lazım. O hata da BIOS ile çözülebilir olurdu.
Anakart marka ve modelini internete aratırken BIOS terimi ile arama yaparsın, uygun olan modeli bulup birkaç versiyon eski olan gerekli dosyaları indirir (mümkünse) boş bir USB belleğe atarsın. Bilgisayar açılırken BIOS update tuşu olur ona basarsın. USB taranır ve gerekli dosyalar bulunduktan sonra yükleme yapılır. Bilmiyorsan sakıncalı olabilir. Yükleme sırasında elektrik kesilmemeli, kablo ya da USB çıkarılmamalıdır. Birazdan yatacağım. Model ve marka yazarsan uygun dosyaları yarın bulabiliriz.

Anakart marka ve modelini internete aratırken BIOS terimi ile arama yaparsın, uygun olan modeli bulup birkaç versiyon eski olan gerekli dosyaları indirir (mümkünse) boş bir USB belleğe atarsın. Bilgisayar açılırken BIOS Update tuşu olur ona basarsın. USB taranır ve gerekli dosyalar bulunduktan sonra yükleme yapılır. Bilmiyorsan sakıncalı olabilir. Yükleme sırasında elektrik kesilmemeli, kablo ya da USB çıkarılmamalıdır. Birazdan yatacağım. Model ve marka yazarsan uygun dosyaları yarın bulabiliriz.

Selamlar öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakma şu an BIOS'a girdiğimde birçok kez kısa bip sesi verdi ve gerekli dosyalari arkadaşım bilgisayarından indirebilirim kendi bilgisayarim donmaya daha çok başladı. İlki bilgisayar açılırken ne yapmam gerekiyor USB'ye attıktan sonra ikincisi anakart modelini bilmiyorum ama kasayı açıp eğer yazıyorsa fotoğraf atabilirim.

Selamlar şimdi bilgisayar modelini buldum fakat anakart modeli vs hakkında halla bilgim yok.

HP laptop.
Model 15-BS120NT

Dosya Ekleri

• IMG20241203161711.jpg
    IMG20241203161711.jpg
    69,5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG20241203162501.jpg
    IMG20241203162501.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 21
Selamlar öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakma şu an BIOS'a girdiğimde birçok kez kısa bip sesi verdi ve gerekli dosyalari arkadaşım bilgisayarından indirebilirim kendi bilgisayarim donmaya daha çok başladı. İlki bilgisayar açılırken ne yapmam gerekiyor USB'ye attıktan sonra ikincisi anakart modelini bilmiyorum ama kasayı açıp eğer yazıyorsa fotoğraf atabilirim.

Selamlar şimdi bilgisayar modelini buldum fakat anakart modeli vs hakkında halla bilgim yok.

HP laptop.
Model 15-BS120NT
Beep sesi vermiş olduğuna göre ekranda da ya hata yazar ya da ekran gelmez. Ekran gelirse yazan hatayı fotoğraf alarak atabilir misin? Ayrıca masaüstü bilgisayar zannettiğimden anakart marka ve modeli sormuştum. Laptop marke ve modeli yeterlidir. Bilgisayar açılıyorsa HP exe dosyası ile daha basit bir şekilde BIOS yükleme seçeneği sunuyor. Son güncelleme bu yıl 17 mayıs'ta gelmiş. Biz geçen yılın BIOS güncellemesini atalım.

HP Laptop || Model: 15-bs120nt​

Anasayfa: https://support.hp.com/tr-tr/drivers/hp-15-bs100-laptop-pc/model/30334505?sku=7WG51EA
Eski BIOS: https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp146501-147000/sp146927.exe
  • F.72 Rev.A
  • 36.1 MB
  • 27 Nisan 2023

Yükleme adımları:​

Yukarıdan atmış olduğum linkte exe uzantılı dosyayı indir.
Dosyayı çalıştır.
Arayüz nasıldır bilemiyorum ilerle.
Muhtelemen eski BIOS sürümü yükleme konusunda seni uyaracak sen tamam demeye devam et.
Tabii bunları yaparken indirdiğin programda yazanları dikkatli oku.
Birkaç saniye içerisinde bilgisayarı yeniden başlatmanı belirtecek.
Yeniden başlat.
BIOS yüklenmeye başlayacak.
Sakın elektrikler gitmesin, gitse bile laptop şarjı BIOS yüklemesini bitirebilecek seviyede olsun.
Telaşa kapılıp kapatmaya falan çalışma.
Yeniden yükleme yapılınca BIOS sıfırlamanı tavsiye ederim.
BIOS arayüzünden anlamıyorsan bir süre kullan donma kasma çözülürse sorun yoktur.
Kasmalar devam ederse BIOS ayarlarına girerek "Load Default Settings" tarzı bir sıfırlama düğmesi bulup sıfırlama yapıp sonrasında kendi ayarlarını yapman gerekir.

Edit: Geç yazdığım için kusura bakma, ayrıca bu durumda arkadaşının bilgisayarına ihtiyacın kalmaz. Bilgisayar açılırken de ayrıca bir yere girmene gerek yok. HP BIOS yazılımı gerekenleri yapacak.

Beep sesi vermiş olduğuna göre ekranda da ya hata yazar ya da ekran gelmez. Ekran gelirse yazan hatayı fotoğraf alarak atabilir misin? Ayrıca masaüstü bilgisayar zannettiğimden anakart marka ve modeli sormuştum. Laptop marke ve modeli yeterlidir. Bilgisayar açılıyorsa HP EXE dosyası ile daha basit bir şekilde BIOS yükleme seçeneği sunuyor. Son güncelleme bu yıl 17 Mayıs'ta gelmiş. Biz geçen yılın BIOS güncellemesini atalım.

HP laptop || model: 15-BS120NT​

Ana sayfa: https://support.hp.com/tr-tr/drivers/hp-15-bs100-laptop-pc/model/30334505?sku=7WG51EA
  • F.72 rev.a
  • 36.1 MB.
  • 27 Nisan 2023.

yükleme adımları:​

Yukarıdan atmış olduğum linkte EXE uzantılı dosyayı indir.
Dosyayı çalıştır.
Muhtelemen eski BIOS sürümü yükleme konusunda seni uyaracak sen tamam demeye devam et.
Yeniden başlat.
Sakın elektrikler gitmesin, gitse bile laptop şarjı BIOS yüklemesini bitirebilecek seviyede olsun.
BIOS arayüzünden anlamıyorsan bir süre kullan donma kasma çözülürse sorun yoktur.
Kasmalar devam ederse BIOS ayarlarına girerek "load default settings" tarzı bir sıfırlama düğmesi bulup sıfırlama yapıp sonrasında kendi ayarlarını yapman gerekir.

Edit: Geç yazdığım için kusura bakma, ayrıca bu durumda arkadaşının bilgisayarına ihtiyacın kalmaz. Bilgisayar açılırken de ayrıca bir yere girmene gerek yok. HP BIOS yazılımı gerekenleri yapacak.

Beep sesi vermiş olduğuna göre ekranda da ya hata yazar ya da ekran gelmez. Ekran gelirse yazan hatayı fotoğraf alarak atabilir misin? Ayrıca masaüstü bilgisayar zannettiğimden anakart marka ve modeli sormuştum. Laptop marke ve modeli yeterlidir. Bilgisayar açılıyorsa HP EXE dosyası ile daha basit bir şekilde BIOS yükleme seçeneği sunuyor. Son güncelleme bu yıl 17 Mayıs'ta gelmiş. Biz geçen yılın BIOS güncellemesini atalım.

HP laptop || model: 15-BS120NT​

Ana sayfa: https://support.hp.com/tr-tr/drivers/hp-15-bs100-laptop-pc/model/30334505?sku=7WG51EA
  • F.72 rev.a
  • 36.1 MB.
  • 27 Nisan 2023.

yükleme adımları:​

Yukarıdan atmış olduğum linkte EXE uzantılı dosyayı indir.
Dosyayı çalıştır.
Yeniden başlat.
Kasmalar devam ederse BIOS ayarlarına girerek "load default settings" tarzı bir sıfırlama düğmesi bulup sıfırlama yapıp sonrasında kendi ayarlarını yapman gerekir.

Merhaba sizin yaptığınız şeyleri yapmak için bilgisayarı açtım fakat ilerken bilgisayar komple donmaya hatta hiçbir şeye tepki vermemeye başladı maksimumun 20-30 saniyelik bir sürem oluyor bilgisayarı kullanmak için.

Dosya Ekleri

• 17332430307054804520436146664290.jpg
    17332430307054804520436146664290.jpg
    115,5 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Senin bilgisayarda hata sistem kaynaklı gibi duruyor. Olmazsa sistem geri yüklemesi yap. Bilgisayar düzelirse ve hazır BIOS yükleme yapayım dersen yükle. Format atmak en temiz çözüm. Çünkü BIOS kaynaklı sorun olsa bilgisayarın hiç açılmayıp hata vermesi lazım. O hata da BIOS ile çözülebilir olurdu.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı