BIOS Update ve format sonrası Windows etkinleştirilmiyor

Daha fazla  
Merhaba;
Sabah BIOS güncellemesi yaptım anakartım ASUS B550'e Gaming BIOS sürümü sürüm 3404 bu sürümü kurduktan sonra ekranda alta ekleyecegim bu uyarı çıktı Y basıp geçtim sonra masaüstü ekranı gelmeden önce pin girişi yapıyorum. Onun sıfırlandıgını tekrar oluşturmam gerektigini söyledi ve tekrar oluşturdum. Sonra format için tekrar yeniden başlattım. Format attıktan sonra normalde key girilen yere ben key girmiyorum keyim yok diyip geçiyordum zamanında Windows 10'na geçmek ücretsizdi belli bir süreligine ben öyle geçmiştim her format attıgımda da keyim yok deyip geçiyorum. Sonra mail ile giriş yapıp Windows'u kurdugum da etkinleşiyordu ama şu an olmuyor. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• IMG_20231113_123956.jpg
    IMG_20231113_123956.jpg
    133 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben işlemci degiştirmedim ve sistemim de Windows 10 formatı tekrar Windows 10 olarak kurdum yani sistemimde halen aynı neden böyle bir şey oldu anlamış değilim.

Aynısı bende oldu HWID etkinleştirme çok basit bir komut ile yapılıyor şu an PowerShell'e yapıştırdım saniyeler içinde aktif oldu. ASUS Prime B550M-K var ben de BIOS güncelleme yapınca aynı ekran geldi Y ile devam ettim.

Bence HWID etkinleştirme yapmadan olmayacak, sizde de zaten olsaydı formattan sonra otomatik ektinleşirdi.

Ben bitlocker kapalı diye biliyorum windowsdan baktım hep kapalıydı zaten ben bitlocker kullanmıyorum.

Onu kullanmadık ise Y tuşu sıfırlaması lazımdı. O zaman yukarıda arkadaşın söylediği komutu denemek kaldı.

Powershell yönetici olarak açılır ve şu komut girilir.

Kod:
irm https://massgrave.dev/get | iex

Technopat Haberler

Geri
Yukarı