BIOS Update yarıda kaldı

3n3rJixs

Kilopat
Herkese merhaba. Geçen gün BIOS Update yaparken yarıda kaldı ama bilgisayar tekrar açıldı tekrar update yapmak istedim. BIOS yok yazısı ile karşılaştım uğraşlar sonucu USB gördü ama update yapmama rağmen msinfo32'de BIOS sürümü hala aynı kaldı ve arada bilgisayarı açarken F1 setup F2 continue yazısı çıkıyor. F1'e basınca BIOS'a atıyor F2 yapınca bilgisayar açılıyor msinfo32'de BIOS güncellemeden önceki BIOS tarihim duruyor. Ne yapmam lazım? Yedek BIOS var ondan mi açılıyor anlamadım yardımcı olur musunuz? Ve bana lütfen en son BIOS sürümünü atabilir misiniz ben mi yanlış indiriyorum acaba?
Anakart: MSI B450 GAMING Plus.
İşletim sistemi: Win 10 64 Bit.
İşlemci: Ryzen 3 2200G.
RAM: Corsair vergance 3000 MHz.
Ekran kartı: EVGA GTX 970 SC.
Kasa: Rampage joyance.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Live Update programı üzerinde BIOS Update görünüyor mu?

Güncelleme öncesi ve sonrası gözükmüyordu.
Bilgisayar çalışıyorsa ve gidişat normalse daha fazla kurcalamayın.

Clear CMOS yapın. Sistemi tekrar açıp BIOS ayarlarına girip kaydedip çıkın.
CMOS yapınca ilk kartı aldığım zamanımı dönecek? Eski bios ile suanki arasında görsel olarak farklılıklar oldu çünkü.
MSI Live Update programı üzerinde BIOS Update görünüyor mu?

Dediğim gibi msinfo32 üzerindeki tarih ile kıyaslayıp yeni BIOS'u indirdim.

Güncelleme öncesi ve sonrası gözükmüyordu.

CMOS yapınca ilk kartı aldığım zamanımı dönecek? Eski bios ile suanki arasında görsel olarak farklılıklar oldu çünkü.

Dediğim gibi msinfo32 üzerindeki tarih ile kıyaslayıp yeni BIOS'u indirdim.

Live update üzerinde görünmüyorsa manuel olarak zorlamayın derim. CMOS ilk işleme geri dönmez var olan sürümü sıfırlar. İşlemi yaptıktan sonra live update ile kontrol edersiniz.

Evet program üzerinde görünmüyorsa manuel olarak zorlamanızı tavsiye etmem. Live Update daha basit bir çözüm.

Live Update scan yaptığımda güncelleme gözükmüyor manuel olarak yapmıştım bir daha asla ellemem zaten CMOS yaptıktan sonra tekrar hortlatalim konuyu olur mu :) yardımların için ayrıca teşekkür ederim.
@MzBag hocam benim anakartın üzerinde CMOS pinleri yok maalesef.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı