BIOS ve diğer sürücülerin güncel olduğunu nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan 359149
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.504

359149

Hectopat
Makaleler
4
Selam dostlar. Aklıma takıldı. Bilgisayarı ilk aldığımda BIOS güncelledim diye hatırlıyorum ama emin değilim. Diğer sürücüleri(LAN, Realtek vs.) güncellemedim diye hatırlıyorum. İlk sorum BIOS güncel mi değil mi nasıl anlarım? İkinci sorum ise diğer sürücüleri direkt bilgisayarı mı indirmem lazım yoksa BIOS günceller gibi flash belleğe mi atmam lazım? Gerekli olacağını düşündüğüm fotoğraflar aşağıdadır.

En güncel BIOS sürümü:
Screenshot_131.png

Diğer sürücüler:
Screenshot_133.png

BIOS sürümüm ve anakart modelim:
Screenshot_134.png

Bahsettiğim AVG Driver Update Software yüklendiğinde bilgisayarınızın bileşenlerini tanıyıp resmi güncel sürücüleri kuran bir programdır.
AVG firmasına güvenmiyorum. Driver Booster'dan farkı olacağını düşünmüyorum. Bunu söyleyeceğinize soruma cevap vermenizi tercih ederim.

AVG firmasına güvenmiyorum. Driver Booster'dan farkı olacağını düşünmüyorum. Bunu söyleyeceğinize soruma cevap vermenizi tercih ederim.
Anakart BIOS güncellemesi yapmak için boş bir USB bellek içerisine güncel BIOS atılmış olması gerekir. Kurulumu ise basit fakat almanız gereken bazı önlemler var. Örneğin BIOS güncellemesi yaparken elektriğinizin kesilmemesi gerekiyor. Bu nedenle önceden tedbirinizi alıp güncellemeyi yapın. Eğer bir ihtimalle güncelleme esnasında elektrik kesintisi yaşanırsa anakartınız kullanılamaz hale gelir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı