BIOS virüsüne izin verilmemesi ve ESET'in tespit etmesi doğru mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
Bir şekilde bilgisayarcıdan falan bir BIOS virüsü bulaşırsa buna hiçbir şekilde izin veremeyiz. İzin vermemiz imkansız, yasa dışı bir şekilde izin vermeden veya vererek kameraya, mikrofona veya dosyalara erişemez, bir BIOS virüsü bulaşmışsa sadece boot sectore veri yazabilir o da bir sıkıntı yaratmaz.

En kötü bu dediklerim olmasa bile ne olursa olsun kesinlikle ESET'in gelişmiş tehdit koruması (istisnalara eklemediğim sürece) bu BIOS virüsünü tespit eder.

Bunların doğru olduğunu biliyorum. Ancak bunların olma ihtimali %100 mü? Yani %1 veya %0,001 ihtimalle başka bir şey olabilir mi bu üç maddede?

@Prime777

Tamam hocam çok teşekkür ederim. Eğer ki bulaşmışsa bile bir şey yapamaz o zaman çok teşekkür ederim. İyi günler.

Bir de hocam genel soruyorum sorunumla ilgili değil. Bu BIOS virüsünü bu kadar tehlikeli yapan ve hedef alınmasını gerektirecek kadar tehlikeli yapamaz nedir? Boot Sector'e veri yazmak dışında bir şey yapamıyorsa neden bu kadar korkuluyor bundan?

Ve bu konuda birisi BIOS virüsünden dolayı dosyalarım şifrelendi demişti. Sadece boot Sector'e veri yapabiliyorsa bunları nasıl yapabiliyor o zaman?

@Dutchman

@Cyberbug 2077 Güvenlik konusunu aşırı derecede önemsiyorsunuz bu durum hiç iyi bir şey değil. Gidin kafanızı dağıtın derim. Mesela, arkadaşlarınızla gezin, dolaşın, sosyal aktiviteler yapın. Spor yapın enerjinizi bir güzel atarsınız, kendinize gelirsiniz.

Sadece buraya gelip çeşit çeşit soru sorarak bir yere de varamazsınız. Siber güvenlik ile ilginiz varsa araştırmalar yapın, bir sürü yazı, makale okuyun. Hatta online kurs bile alabilirsiniz en azından temeli atarsınız. Ek olarak siber güvenlik dışında da normal hayatta kendinizi geliştirmeyi unutmayın.

Denerim hocam. Teşekkür ederim.

Hocam bu konuda bir arkadaş dosyalar falan şifrelenmişti BIOS virüsü bulaşınca demişti. @Dutchman hocam da boot Sector'e veri yazmak dışında bir şey yapamaz deyince o kişinin sorunu ne o zaman diye merak ettim. İnternette de araştırıyorum ancak pek tam bilgi alabildiğim kaynaklar bulamıyorum. Bundan dolayı da buraya yazıyorum.

Son düzenleme:
Armut piş ağzıma düş yolu hiçbir zaman işe yaramaz ve insana bir şey öğretmez. Araştırın.

Tamam hocam. Ancak o bios virüsünden dosyaların şifrelenmesi başka bir şeydir değil mi? Bana BIOS virüsü bulaştıysa boot Sector'e veri yazmak dışında KESİNLİKLE bir şey yapamaz değil mi?
@Dutchman

Son düzenleme:
Tamam hocam çok teşekkür ederim.

Bu daha farklı bir şeyden dolayı olmuştur o zaman değil mi? @Dutchman
Hocam kusura bakmayın internetten pek bilgi bulamıyorum sizin bilginize de güvendiğim için size soruyorum.

Tamam hocam çok teşekkür ederim. Bana ne şekilde ne kadar gelişmiş BIOS virüsü bulaşırsa bulaşsın boot Sector'e veri yazmak dışında KESİNLİKLE hiçbir şey yapamaz ve zaten bulaştıysa ESET'in gelişmiş tehdit koruması da KESİNLİKLE bulur o zaman değil mi? Doğru muyum?

@Fıratt10
@Dutchman

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…