BIOS virüsüne izin verilmemesi ve ESET'in tespit etmesi doğru mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
Bir şekilde bilgisayarcıdan falan bir BIOS virüsü bulaşırsa buna hiçbir şekilde izin veremeyiz. İzin vermemiz imkansız, yasa dışı bir şekilde izin vermeden veya vererek kameraya, mikrofona veya dosyalara erişemez, bir BIOS virüsü bulaşmışsa sadece boot sectore veri yazabilir o da bir sıkıntı yaratmaz.

En kötü bu dediklerim olmasa bile ne olursa olsun kesinlikle ESET'in gelişmiş tehdit koruması (istisnalara eklemediğim sürece) bu BIOS virüsünü tespit eder.

Bunların doğru olduğunu biliyorum. Ancak bunların olma ihtimali %100 mü? Yani %1 veya %0,001 ihtimalle başka bir şey olabilir mi bu üç maddede?

@Prime777

Senin aklına gelen her türlü saldırı tipi ve yöntemi yıllardır AV firmaları tarafından biliniyor ve çoktan önlemi alındı bile. Yeni bir şey yok. Sadece antivirüsünü kullan ve bu düşüncelerden sıyrıl.
..........................

Hocam tamam ancak saldırıyı sormadım ki:
Ben kameraya erişen bir uygulama kullanıyorum. Bu uygulama kameraya erişirken bir şekilde bir BIOS virüsü veya başka bir virüs kendisini bu uygulama olarak gösterip kameraya erişebilir mi?

Bir de bu BIOS virüsü benim bilgisayarıma başka bir virüs yükleyemez veya uzaktan kontrol sağlayamaz veya onun gibi şeyler yapamaz değil mi?
Bu sorduklarım saldırı ile ilgili değil.
@Dutchman

Bu sorduklarım saldırı ile ilgili değil.
Açıklar mısınız bana nasıl saldırı ile ilgili değil? Neyle ilgili? Sorunuza cevap veriyorum verdiğim cevaba yanlış muamelesi yapıyorsunuz.

Açıklar mısınız bana nasıl saldırı ile ilgili değil? Neyle ilgili? Sorunuza cevap veriyorum verdiğim cevaba yanlış muamelesi yapıyorsunuz.

Hocam hayır öyle bir muamele yapmıyorum. Zaten bu virüs bulaşırken ESET yoktu. Bundan dolayı şu anda zaten sistemde olduğu için saldırıyla ilgili olmamış olmuyor mu?
@Dutchman

Hocam hayır öyle bir muamele yapmıyorum. Zaten bu virüs bulaşırken ESET yoktu. Bundan dolayı şu anda zaten sistemde olduğu için saldırıyla ilgili olmamış olmuyor mu?
@Dutchman
Hayır hayır, bu geçmişe yönelik saldırı sınıfına giriyor. Misal ESET ilk kurulumdan sonra hızlı sistem taraması yapar bildiğiniz gibi. Burada geçmişe yönelik saldırıların izlerini arar ve mevcutsa sistemdeki aktif zararlıları kaldırır. Yine dediğime çıkıyor, aklına ne geliyorsa AV yazılımları bunun farkında zaten :) .

Hayır hayır, bu geçmişe yönelik saldırı sınıfına giriyor. Misal ESET ilk kurulumdan sonra hızlı sistem taraması yapar bildiğiniz gibi. Burada geçmişe yönelik saldırıların izlerini arar ve mevcutsa sistemdeki aktif zararlıları kaldırır. Yine dediğime çıkıyor, aklına ne geliyorsa av yazılımları bunun farkında zaten :).

Anladım hocam.

Ama bana zaten bulaştıysa bu BIOS virüsü bilgisayarcı kendi BIOS'undan attıysa bulaşmıştır. Yani saldırı aldığımı düşünmüyorum bilgisayarcı virüsü atmış olabilir.

Ama bana zaten bulaştıysa bu BIOS virüsü bilgisayarcı kendi BIOS'undan attıysa bulaşmıştır. Yani saldırı aldığımı düşünmüyorum bilgisayarcı virüsü atmış olabilir.
Evet, muhtemelen bilgisayarcı kendi BIOS virüsünü attı ve oradan bulaştı.

Evet, muhtemelen bilgisayarcı kendi BIOS virüsünü attı ve oradan bulaştı.

Hocam ciddi mi söylüyorsunuz bilmiyorum ancak ondan dolayı da saldırı almamış olmuyor muyum?

Bir de hocam bu BIOS virüsleri rootkit virüsü diye bir şey okumuştum. Rootkit virüsleri de "hedef cihaz üzerinde yönetici düzeyinde kontrol sağlamasına olanak tanıyan..." ve bunun yanında bu rootkit virüsü bulaştığı zaman başka virüsleri de atabildiğini duymuştum.
Bundan dolayı eğer ki benim sistemimde BIOS virüsü varsa bu virüs üzerinden benim bilgisayarıma başka bir virüs yüklenebilir veya uzaktan kontrol sağlanabilir mi?
@Dutchman

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı