BIOS virüsüne izin verilmemesi ve ESET'in tespit etmesi doğru mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
Bir şekilde bilgisayarcıdan falan bir BIOS virüsü bulaşırsa buna hiçbir şekilde izin veremeyiz. İzin vermemiz imkansız, yasa dışı bir şekilde izin vermeden veya vererek kameraya, mikrofona veya dosyalara erişemez, bir BIOS virüsü bulaşmışsa sadece boot sectore veri yazabilir o da bir sıkıntı yaratmaz.

En kötü bu dediklerim olmasa bile ne olursa olsun kesinlikle ESET'in gelişmiş tehdit koruması (istisnalara eklemediğim sürece) bu BIOS virüsünü tespit eder.

Bunların doğru olduğunu biliyorum. Ancak bunların olma ihtimali %100 mü? Yani %1 veya %0,001 ihtimalle başka bir şey olabilir mi bu üç maddede?

@Prime777

Hayır, hiçbir şey kesin değil. Sana burada kesinlik veremem, vermem. ESET bu işi layıkıyla yapıyor. Ancak hiçbir durumda kesinlik yok. Şimdi sen bana yaklaşık 400 defa aynı soruyu soruyorsun, ben de aynısını söylüyorum ve kısır döngüye giriyoruz sürekli olarak. Hep kısır döngüdeyiz. Bu mesajdan sonra da "KESİNLİKLE bulaşmaz değil mi?" diye soracaksın ben de aynı yanıtı vereceğim. Hayır sana yardımcı olmaya çalışıyorum, özellikle kaygı bozukluğun var diye detaylıca anlatıyorum, alttan alıyorum ve söylüyorum ama sen söylediğim şeyi 2 dakika sonra tekrar soruyor ve doğrulama istiyorsun. Kendini benim yerime koy, ne yapabilirdin mesela?

Hocam haklısınız bir şey diyemem.

Hocam bulunmasına kesinlik veremezsiniz tamam ancak
Bu BIOS virüsünün sadece boot Sector'e veri yazması da kesin değil mi? Benim için önemli olan o zaten.
@Dutchman

Hocam veritabanında yoksa diye taramaya pek inanamadım.

Bir de bu BIOS virüsünün sadece boot Sector'e veri yazması da mı kesin değil?

BIOS virüsü en fazla ne yapabilir ki BIOS adı üstünde PC'yi çökerten türde desen bu güne kalmazdı PC.

BIOS virüsü çok fazla yok çok çok az senin PC'yi bulması çok zor.

Technopat Sosyal'de güvenlik bölümü benim bilgilerimi arttırıyor. Seviyorum. İnsanın araştırması, kendini geliştirmesi ve bilgi edinmesi bunlar gerçekten güzel şeyler. Fakat her şeyin de bir sınırı var. Her şeyin fazlası zarar. Güvenlik bölümünden özellikle sizin konularınıza denk geliyorum. Konu açıyorsunuz, bilgi sahibi insanlar sizlere güzelce açıklama yapıyor. Dinlemiyorsunuz tekrar değiştirerek soruyorsunuz. Ayrıntılı anlatıyor yine kesinat arıyorsunuz üstelik anlatılanları dahi dinlemiyorsunuz. O insanlar sizin için vakitlerinde ayırıp cevap veriyor. Yaptığınız çok ayıp.

Davranışlarınız normal değil. Bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Yaşayacağımız zamanın, yarının olacağının bir garantisi yok. Üstelik siz gidip bu konu hakkında makale yazmışsınız. BIOS virüsü buluşması için hedef alınan kişi (diplomat falan olmanız) lazım. Demişsiniz yazdığınızı okuyun derim. Teknoloji çağındayız. Elbette veriler çalınacak, virüs girecek. Okumadan onaylayıp geçtiğimiz şeylerde bile bilgiler çalınıyor. 2 seçeneğiniz var. Madem bu kadar sorun yaratıyor o halde ya teknolojiyi kullanmayacaksınız ya da kullanıyorsanız bu sorunu aşacaksınız.

Emin olun bilgisayarcıların zerre umurunda değilsiniz. Adamların işi sadece gelen ürünün tamir tadilatı gerekiyorsa format atmak. Adamların tek umursadıkları işini yapıp para kazanmak. Mahalle de olsun olmasın her bilgisayarcı böyle. Antivirüs programları eskisi gibi değil veritabanları güncelleniyor. Yani korkunun ecele faydası yok. Kesinat aramayın. Madem konuyu açtınız bari yazılanları okuyun lütfen insanların vaktini alıp dinlemiyorsunuz ayıp. @Prime777 @Fıratt10 @Dutchman hocalarım sizlere de çok teşekkür ederim. Bu katmış olduğunuz bilgiler için ellerinize sağlık. İyi sosyaller dilerim.

Son düzenleme:
@Dutchman hocam lütfen son olarak cevap verin ondan sonra gerçekten isterseniz göz ardı edin ancak lütfen son defa cevap verin. Derslerime odaklanamıyorum lütfen.

1.bu BIOS virüsünün sadece boot Sector'e veri yazması kesin midir? Yani kesinlikle sadece boot Sector'e mi veri yazabilir yoksa küçük ihtimallerle veya virüsün kodlanmasına göre bu değişebilir mi?

2. bu BIOS virüsü bir şekilde disklere, dosyalara, USB'ye veya bağlanan bilgisayara geçebilir mi? Ve bunda kesinlik söz konusu mudur?

3.bu BIOS virüsünün şu anda cihazında kalmasının bana ne gibi sorunları olur boot Sector'e veri yazmak dışında? Ve bunda da kesinlik söz konusu mudur?

Hocam gerçekten son bir daha aklıma takılsa bile sormayacağım ancak lütfen son defa cevap verin. @Dutchman

Hayır dostum, sana zaman ayırıyorum, işimden gücümden zaman ayırıp tolerans gösterip yanıt veriyorum son 50 sorudur son sorum diyerek suistimal ediyorsun. Bu soruların yanıtlarını son 4 gündür ardı ardına veriyorum sana. Kusura bakma fakat bundan sonra sorularına yanıt verecek farklı kişiler ara rica ediyorum senden.

Bende sizin sisteminize "BIOS virüsü bulaştığını sanmıyorum" diyorum.
Bulmama ihtimali var, hiçbir güvenlik yazılımı %100 koruma sağlayamaz. %100 koruyamaz, %100 tüm virüsleri engelleyemez.
Şimdi açıklama yapacağım ama endişe edeceksiniz yine. Hiçbir virüs-siber saldırı %100 önlenemez.

Bilgisayarcının zaten BIOS virüsü bulaştırması çok düşük ihtimal. BIOS virüsü yemek için daha farklı acayip şeyler olması lazım.

Hiç bir şeyin ihtimali %100 olamaz.

Hocam bu hayatta hiç bir şey kesin değildir kimse kesin yorum yapamaz

Yüksek ihtimal bir şey yoktur ama kimse %100 diyemez

Sizin zaten BIOS zararlısı ile karşılaşma oranınız milyarda bir diyebilirim.

Hayır, hiçbir şey kesin değil. Sana burada kesinlik veremem, vermem. ESET bu işi layıkıyla yapıyor. Ancak hiçbir durumda kesinlik yok.

BIOS virüsü çok fazla yok çok çok az senin PC'yi bulması çok zor.

Ben her siber saldırı %100 önlenemez dedim.

Bak bilerek alıntıladım. Belki zaman geçti diye unutmuşsundur. 5 gündür olmayan sorununu insanlar sana açıklıyor. 7 ayrı kişi defalarca aynı şeyi söylüyor. Kesinat yok buluşma olasılığı düşük. İhtimaller var sadece diyor. Adamlar artık senin yazdığını okumadan evet diyip geçer oldu. Bu 7 ayrı insan daha ne yapsın. Kuran'a el falan mı bassın inanman için? Yahu arkadaş anlamıyorsun. Anlatılanları da dinlemiyorsun. Aşırı takıntılısın. İnternet dünyasındasın. Madem bu kadar sorun kullanma. Artık rica ediyoruz kapat konuyu. Sorularına cevap verildi yeterince. Ama sen son defa diyip defalarca aynı şeyleri soruyorsun. Artık kimsenin vaktini yeme.

Hocam evet haklısınız ancak lütfen son bir defa aklıma bir şey takılsa bile daha yazmayacağım söz. @Dutchman

Hocam haklısınız ancak cidden son bu sefer. Evet çok sordum ancak çok kötü bir durumdayım. Derslerime zaman ayıramıyorum ve artık sonuna geldim. Son bir cevaptan sonra bir daha bu konuyla ilgili konu bile açmayacağım büyük ihtimalle cevabı alır almaz rapor atacağım konu kilitleyebilir misiniz diye zaten.

BIOS virüsü veri aktarmaz diye biliyorum yani kodlayan kişiye veri aktarmaz senin PC de ise bilgilerine bir işlem yapamaz diye biliyorum ayrıca BIOS virüsünün senin PC'yi bulması çok zor BIOS virüsleri genellikle pcleri çökertiyor yani olsa anlaşılır yani daha neyinden korkuyorsun.

Yani benim bilgisayarıma girerse bu benim bir bilgimi, kamera görüntümü, mikrofon sesime vb. şeylere ulaşamaz değil mi? Ve bunda kesinlik söz konusu mu? Yani virüsün kodlarına göre veya küçük ihtimallerle bu değişebilir mi?

Hocam birkaç tane yerde çökmediğini görmüştüm.

@Dutchman hocam lütfen son olarak Allah rızası için cidden normalde bu kadar uzatmadı ancak artık sona geldim sorunum çözülüyor lütfen hocam. @Dutchman

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…