BIOS virüsüne izin verilmemesi ve ESET'in tespit etmesi doğru mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
Bir şekilde bilgisayarcıdan falan bir BIOS virüsü bulaşırsa buna hiçbir şekilde izin veremeyiz. İzin vermemiz imkansız, yasa dışı bir şekilde izin vermeden veya vererek kameraya, mikrofona veya dosyalara erişemez, bir BIOS virüsü bulaşmışsa sadece boot sectore veri yazabilir o da bir sıkıntı yaratmaz.

En kötü bu dediklerim olmasa bile ne olursa olsun kesinlikle ESET'in gelişmiş tehdit koruması (istisnalara eklemediğim sürece) bu BIOS virüsünü tespit eder.

Bunların doğru olduğunu biliyorum. Ancak bunların olma ihtimali %100 mü? Yani %1 veya %0,001 ihtimalle başka bir şey olabilir mi bu üç maddede?

@Prime777

sorunum çözülüyor lütfen hocam. @Dutchman
Ortada sorun yok, kendi kendinize sorun yaratıyor ve insanların zamanından çalıyorsunuz. Tüm sorularınızın yanıtı son konularınızda ve mesajlarımda var.

Konuyu tam okuyamadım fakat virüsten bu kadar korkuyorsanız modemi kırın kurtulun en iyisi, onun dışında kamerayı vs. bantlayın şüpheleniyorsanız.

Ortada sorun yok, kendi kendinize sorun yaratıyor ve insanların zamanından çalıyorsunuz. Tüm sorularınızın yanıtı son konularınızda ve mesajlarımda var.

Haklısınız hocam.

Bu sonda yazdığım 3 sorum için sadece BIOS virüsü ne kadar gelişmiş olursa olsun boot Sector'e veri yazabilir onun dışında bir şey yapamaz demiştiniz. Bu muydu? Yani bu BIOS virüsü boot Sector'e veri yazmak dışında bana başka bir zararı dokunmaz ve başka yerlere, disklere, USB'ye, veya bağlanan bilgisayara bulaşmaz değil mi? Ve bu kesin değil mi? Kodlamaya göre değişmez veya küçük ihtimallerle başka şeyler olmaz değil mi?@dutchman

Hocam mağdur görün beni gerçekten sınav senem diye ders yapmam lazım ancak yapamıyorum sizin sayenizde içim rahatlıyor lütfen mağdur görün beni tekrardan. @Dutchman

@Dutchman haklıysa neden saçma sapan sorular sormaya devam ediyorsun?

Bence yapabileceğiniz en iyi şey bilgisayarınızı çöpe atmak.

Katılıyorum. Bu arkadaşın daha ilk konularında bir kere cevap vermiştim üzerine 100 tane daha falan açtı sanırım. Allah şifa versin ne diyelim, ailesi de bir psikoloğa götürse iyi olur.

@Dutchman haklıysa neden saçma sapan sorular sormaya devam ediyorsun?

Bence yapabileceğiniz en iyi şey bilgisayarınızı çöpe atmak.

Katılıyorum. Bu arkadaşın daha ilk konularında bir kere cevap vermiştim üzerine 100 tane daha falan açtı sanırım. Allah şifa versin ne diyelim, ailesi de bir psikoloğa götürse iyi olur.

Yaz tatilinde çok boş kaldım bundan dolayı bu sorunlar ortaya çıktı. Kafamı dağıtmaya çalışıyorum ancak yine de bu konu çözülmedikçe kafamda bir yerde duruyor. Kendi kendime yaptığım veya istediğim zaman kafamdan atabildiğim bir şey değil çünkü.

Haklı olmamız bir şey ifade etmiyor. Bu çocuk oyuncağı değil. Bios hakkında 2 tane konu açmış ve 1 makale yazmışsınız. Yine konuda son diyip defalarca soru sordunuz. Üstelik kendiniz dahi yazıp inanmadığınız ama makale diye yayınlanan BIOS'UN KİMLERE BULAŞACAĞINI, ÇÖZÜM YOLUNU VE ENDİŞE ETMEYE GEREK OLMADIĞINI YAZAN BİR ŞEY VAR. Veriler her şekilde çalınıyor virüse dahi gerek kalmadan. İnternet alemi böyle. Yapacağınız en iyi şey İnternet alemine veda edip son senenizde ders çalışmak. Artık konuyu kapatın lütfen.

Hocam bunu çözmeyince kafamdan çıkmıyor. Çıksa zaten bu kadar uzamayacak konu. Ve bundan sonra normal bazı kullanıcıların BIOS virüsü yaşadıklarını görünce o sadece diplomatlara bulaşıyor şeyini çıkarttım.

Elimde olan bir şey değil yani. Elimde olan bir şey olsa. Konuyu kapatıp bir yıl boyunca derslerime odaklanmış olurdum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…