BIOS virüsüne izin verilmemesi ve ESET'in tespit etmesi doğru mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
Bir şekilde bilgisayarcıdan falan bir BIOS virüsü bulaşırsa buna hiçbir şekilde izin veremeyiz. İzin vermemiz imkansız, yasa dışı bir şekilde izin vermeden veya vererek kameraya, mikrofona veya dosyalara erişemez, bir BIOS virüsü bulaşmışsa sadece boot sectore veri yazabilir o da bir sıkıntı yaratmaz.

En kötü bu dediklerim olmasa bile ne olursa olsun kesinlikle ESET'in gelişmiş tehdit koruması (istisnalara eklemediğim sürece) bu BIOS virüsünü tespit eder.

Bunların doğru olduğunu biliyorum. Ancak bunların olma ihtimali %100 mü? Yani %1 veya %0,001 ihtimalle başka bir şey olabilir mi bu üç maddede?

@Prime777

Bulur.

Hayır, zararlı yazılımlar sizin haberiniz olmadan izinsiz bir şekilde sisteme sızarlar.(bu dediklerim güvenlik yazılımı kullanmadığınız takdirde gerçekleşir)

Tamam hocam çok teşekkür ederim. Bir şekilde bu BIOS virüsü bulaşmışsa ne olursa olsun bilgisayarcı da ne yaptıysa yapsın bulunur o zaman.

Tamam hocam çok teşekkür ederim. Bir şekilde bu BIOS virüsü bulaşmışsa ne olursa olsun bilgisayarcı da ne yaptıysa yapsın bulunur o zaman.
Rica ederim.

Önceden açtığınız bir konuda da söylemiştim, bilgisayarcılar BIOS virüsü bulaştıracak kapasitede değiller. Bulmaları bile aşırı zor.

Bir şekilde bile BIOS virüsü bulaştığını hiç zannetmiyorum. Aşırı düşük bir ihtimal.

Eğer o aşırı düşük ihtimal gerçekleşti diyelim o zamanda UEFI'yi tararsınız ve zararlıları bulup temizlersiniz.

Merak etmeyin, UEFI'de ki zararlılar tespit edilir.

Rica ederim.

Önceden açtığınız bir konuda da söylemiştim, bilgisayarcılar BIOS virüsü bulaştıracak kapasitede değiller. Bulmaları bile aşırı zor.

Bir şekilde bile BIOS virüsü bulaştığını hiç zannetmiyorum. Aşırı düşük bir ihtimal.

Eğer o aşırı düşük ihtimal gerçekleşti diyelim o zamanda UEFI'yi tararsınız ve zararlıları bulup temizlersiniz.

Merak etmeyin, UEFI'de ki zararlılar tespit edilir.

Hocam veritabanında yoksa diye taramaya pek inanamadım.

Bir de bu BIOS virüsünün sadece boot Sector'e veri yazması da mı kesin değil?

Bir de bu BIOS virüsünün sadece boot Sector'e veri yazması da mı kesin değil?
Kusura bakmayın, o konu hakkında net bir bilgim yok.

Hocam veritabanında yoksa diye taramaya pek inanamadım.
İster inanın ister inanmayın. Anti-Virüs veritabanları sık sık otomatik olarak güncellenirler. Zaten BIOS virüsleri çok yaygın olmadığı için ve yeni BIOS virüsü varyantları nadiren çıktığı için tespit edilir.

BIOS virüsü girmek için izin almaz, ESET belki koruyabilir, belki koruyamaz. BIOS virüsü bilgisayarına bulaşabilir. Buna kesin olarak, %100 olarak önlemek için yapabileceğin hiçbir şey yok. İnternet dünyasına hoş geldin. Olasılığı nedir dersen, BIOS virüsünün senin bilgisayarına bulaşma şansı %3. Bunu da %1 oranına ESET kullanarak indirebilirsin. %0 oranına indiremezsin. Çok korkuyorsan bilgisayarı çöpe at.

Kusura bakmayın, o konu hakkında net bir bilgim yok.

İster inanın ister inanmayın. Anti-Virüs veritabanları sık sık otomatik olarak güncellenirler. Zaten BIOS virüsleri çok yaygın olmadığı için ve yeni BIOS virüsü varyantları nadiren çıktığı için tespit edilir.

Tamam hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Allah razı olsun.

Bir de tarama dışında gelişmiş tehdit korumasında da ne olursa olsun bu BIOS virüsünü istisnalara eklemediğim sürece bulması kesin midir yoksa diğeri gibi çok düşük de olsa bulmama ihtimali var mıdır?

Kanka benim başıma geldi Lenovo bilgisayarıma hem BIOS hem fidye virüsü blulaşmış Ti ne yaptıysam olması kendini System32'nin içine içine kopyaladığı için hiçbir türlü format atsan bile düzelmedi. En son bıktım ve kişisel dosyalarımı hiçe sayıp komple Windows'u silip temiz kurlum yaptım ama gene işe yaramadı hala indirdiğim her dosya şifreleniyordu Lenovo teknik servis bayisinde sorunu çözemediklerini ana servise Ankara'ya göderdiklerini söylediler oradan bir telefon aldım ve BIOS virüsü bulaşıtğını ve BIOS sıfırlama işlemi riskli olduğu için servisin bunu yapmayacağını belirttiler bende güncel BIOS sürümünü cihazala birilikte talep ettim ve kendim BIOS'u silip anakart üstünden data Flex'i ile sıfırdan BIOS yükledim. Sonra anladım ki verileri BIOS üstünden şifreliyormuş BIOS sıfılyaınca hepsi düzeldi. Dosya kurtarma programlarıyla da bütün resim ve dosyalarımı güvenli bir şekilde kurtardım.

Tamam hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Allah razı olsun.

Bir de tarama dışında gelişmiş tehdit korumasında da ne olursa olsun bu BIOS virüsünü istisnalara eklemediğim sürece bulması kesin midir yoksa diğeri gibi çok düşük de olsa bulmama ihtimali var mıdır?
Şimdi açıklama yapacağım ama endişe edeceksiniz yine. Hiçbir virüs-siber saldırı %100 önlenemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı