Hocam tamam da siz bir keresinde de gelişmiş tehdit koruması BIOS virüsünü bulur ve yok eder demiştiniz. Hatta yakın zamanda demiştiniz. Neden fikriniz değişti birden?
@Fıratt10
Hocam?
@Fıratt10
Yahu kimsenin fikrinin değiştiği yok arkadaşım. Herkes fikrini 40 defa söyledi. Senin konularına gerek
@Prime777 yazdı, fikrini değiştirmedi, gerek
@Fıratt10 yazdı fikri aynı kaldı, gerek
@Dümdüz yazdı fikri değişmedi, gerek
@296822 yazdı fikri değişmedi. Herkes sana aynı şeyleri söyledi. ESET de, Kaspersky da, Bitdefender da EFI bölümlerini tarama yeteneğine sahip ve veritabanları o kadar geniş ki ben bugün bir BIOS virüsü yazayım, o virüs sana daha ulaşamadan ilk hedefinde KSN'de görülür, LiveGrid'e eklenir.
Sisteminde hiçbir şey yok. BIOS virüsü erişim izni almaz, girerse öyle bir girer ki fark etmemen mümkün olmaz anladın mı? BIOS virüsleri FUD'lanamaz. Şifrelenemez, AV yazılımlarından kaçırılamaz. Kodları karıştırılamaz çünkü bu kadar büyük bellek alanı BIOS çiplerinde yer almaz.
Gelişmiş tehdit koruması denen nane de sezgisel tespitten ibaret. Bir yazılımın içerisinde zararlı kod bulunmamasına rağmen zararlı eylemlerde bulunabilir. Buna da sezgisel tespit heuristic detection denir. Bunu her AV tespit eder, sezgisel tespite birçok AV motoru sahiptir. Senin aklına gelen her türlü saldırı tipi ve yöntemi yıllardır AV firmaları tarafından biliniyor ve çoktan önlemi alındı bile. Yeni bir şey yok. Sadece antivirüsünü kullan ve bu düşüncelerden sıyrıl.