BIOS'a giremiyorum

patnoslu9

Centipat
Arkadaşlar benim monitör sadece hoş geldiniz yazısından sonra açılıyor ön yazılar gözükmüyor bu yüzden BIOS'a giremıyorum monitörü nasıl tamir edebilirim? Sorunum tam olarak şöyle monitörüm cok eski bu arada ama PC kasam iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lütfen izleyin çözümünü söyleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş videoda gösterilenin senin dediğine ne alakası var anlamadım. Adam videoda Bios u da açıyor Boot menüyü de. Sadece monitörün biri asıl kullanılan diğeri yansıtma monitörü... Zaten 2 ci monitörü ekranı yansıtmak için kullanırsın...

Acaba BIOS'a girmeden format atmak mümkün mü? C ve D dısklerını sıfırlamak ıstıyorum. BIOS ekranındakı gibi format.

Kardeş videoda gösterilenin senin dediğine ne alakası var anlamadım. Adam videoda BIOS'u da açıyor Boot menüyü de. Sadece monitörün biri asıl kullanılan diğeri yansıtma monitörü... Zaten 2 ci monitörü ekranı yansıtmak için kullanırsın...

Kardeşim başka video bulamadım. Sen videoya takılma, sorunum tek ekran benim.

@patnoslu9 hocam son kez yazıyorum, BIOS pilinizi çıkarıp 10-15 saniye bekletin ve geriye takın. Sonrasında tekrar deneyin. 3. kez yazıyorum yardım istemiyorsanız söyleyin.

Kardeşim sıkıntı monitörde var. Başka monitörlerde açılıyor. Bilgisayarcıda denemiştim de şimdi param yok. Yoksa bilgisayarcıda hallederdim.

Boot menüyü kullanarak USB ile yapabilirsin.

Hocam Boot menü nasıl açılıyor? Windows ekranından önceyse bende olmuyor biliyorsun.

Dostum bak tane tane anlatıyorum. Eğer Fast Boot, Quick Boot gibi özellikler açtıysan BIOS ekranına ulaşamayabilirsin. Bu ayarı sıfırlamak için BIOS pilini çıkarman gerekir. Bunu bir dener misin? Sonucundan beni haberdar eder misin? Anakart'ın UEFI destekliyor mu?

kardeşim sıkıntı monitörde var başka monitörlerde açılıyor bilgisayarcıda denemiştim de şimdi param yok yoksa bilgisayarcıda hallederdim

hocam boot menü nasıl açılıyor? Windows ekranından önceyse bende olmuyor biliyorsun
Yok o zaten küçük bir menü. Önüne sürücüler çıkıyor ordan Usb sürücüye tıklarsan önce Usb başlar ve Usb yi açarsın. Ve Boot menü tuşu ekran kartı modeline göre değişir..F11 ya da F10 u deneyebilirsin
Dostum bak tane tane anlatıyorum. Eğer Fast Boot, Quick Boot gibi özellikler açtıysan BIOS ekranına ulaşamayabilirsin. Bu ayarı sıfırlamak için BIOS pilini çıkarman gerekir. Bunu bir dener misin? Sonucundan beni haberdar eder misin? Anakart'ın UEFI destekliyor mu?
Arkadaşın dediğini denemeni öneririm zira kendini parçaladı parçalayacak...
Yok o zaten küçük bir menü. Önüne sürücüler çıkıyor ordan Usb sürücüye tıklarsan önce Usb başlar ve Usb yi açarsın. Ve Boot menü tuşu ekran kartı modeline göre değişir..F11 ya da F10 u deneyebilirsin

Arkadaşın dediğini denemeni öneririm zira kendini parçaladı parçalayacak...
Ama pili çıkarmayı bilmiyorsan o başka..
Ve bir şeyi unuttum eğer Biostan Secure Boot yaptıysanız işiniz zor. Belki de bu yüzden bios açılmıyordur

Son düzenleme:
Dostum bak tane tane anlatıyorum. Eğer Fast Boot, quick Boot gibi özellikler açtıysan BIOS ekranına ulaşamayabilirsin. Bu ayarı sıfırlamak için BIOS pilini çıkarman gerekir. Bunu bir dener misin? Sonucundan beni haberdar eder misin? Anakart'ın UEFI destekliyor mu?

Tamam, evet destekliyor. AMD Ryzen 3, ASUS anakart, MSI Radeon RX 580 8 GB ekran kartı, 8 GB RAM ve 1000 GB HDD var. Hemen deniyorum.

Peki Windows kurulumunu UEFI olarak mı yapmıştın?

Şu yöntemi de deneyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı