Çözüldü BIOS'a girmeden undervolt yapmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

woryxie

Hectopat
Anakart
B660M A
Öncelikle selam. 12400F işlemcim bazı oyunlarda 80 derece üstüne çıktığı için o tarz oyunlara girmeden önce undervolt yapıyorum. Valorant tarzı oyunlara geçince de tekrar düzeltiyorum. Peki bunu BIOS'a girmeden yapmak mümkün mü?

Çözüm
Normalde laptoplar için yapılmış ama masaüstü bilgisayarlarda da çalışan Intel XTU programı var. Program üzerinden undervolting yapmak aşırı kolay aylarca kullandım fakat en son attığım formattan sonra işlemcim için uygun olan versiyonu bir türlü bulamadım. Daha eski sürümünü kullanmama rağmen tüm ayarları rahatlıkla yapabiliyordum, normalde hız aşırtma programı ve Intel'in K serisi işlemcileri için tasarlanmış ama dediğim gibi voltaj düşürebiliyorsunuz.

Intel'in kendi sitesinden en son versiyonunu indirin sol tarafta Core/Cache gibi bir sekme olacak, oradan ayarın yapılıp yapılamayacağına bakın. K serisi olmayanlarda Intel o ayarları kapatıyor ama dediğim gibi bulduğum bir versiyonunda i7 9700 kullanmama rağmen bütün ayarlar açıktı.
Normalde laptoplar için yapılmış ama masaüstü bilgisayarlarda da çalışan Intel XTU programı var. Program üzerinden undervolting yapmak aşırı kolay aylarca kullandım fakat en son attığım formattan sonra işlemcim için uygun olan versiyonu bir türlü bulamadım. Daha eski sürümünü kullanmama rağmen tüm ayarları rahatlıkla yapabiliyordum, normalde hız aşırtma programı ve Intel'in K serisi işlemcileri için tasarlanmış ama dediğim gibi voltaj düşürebiliyorsunuz.

Intel'in kendi sitesinden en son versiyonunu indirin sol tarafta Core/Cache gibi bir sekme olacak, oradan ayarın yapılıp yapılamayacağına bakın. K serisi olmayanlarda Intel o ayarları kapatıyor ama dediğim gibi bulduğum bir versiyonunda i7 9700 kullanmama rağmen bütün ayarlar açıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normalde laptoplar için yapılmış ama masaüstü bilgisayarlarda da çalışan Intel XTU programı var. Program üzerinden undervolting yapmak aşırı kolay aylarca kullandım fakat en son attığım formattan sonra işlemcim için uygun olan versiyonu bir türlü bulamadım. Daha eski sürümünü kullanmama rağmen tüm ayarları rahatlıkla yapabiliyordum, normalde hız aşırtma programı ve intelin K serisi işlemcileri için tasarlanmış ama dediğim gibi voltaj düşürebiliyorsunuz.

Intelin kendi sitesinden en son versiyonunu indirin sol tarafta Core/Cache gibi bir sekme olacak oradan ayarın yapılıp yapılamayacağına bakın K serisi olmayanlarda Intel o ayarları kapatıyor ama dediğim gibi bulduğum bir versiyonunda i7 9700 kullanmama rağmen bütün ayarlar açıktı.
Teşekkür ediyorum hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı