BIOS'a kısa devre yapma sonucu anakart yandı

Cherax

Hectopat
Çalıştığım yerde bozuk bilgisayar vardı. Anakarttan dolayı sürekli reset atıyordu. Internetten izledim. İki BIOS'lu anakart olduğu için birine kısa devre yapıyordu. Ben de denedim, duman çıktı. Bir daha hiç açılmadı. Şimdi anakartı bana aldırmaya çalışıyorlar. Bunun çözümü yok mu? İlla sıfırı mı alınacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştığım yerde bozuk bilgisayar vardı. Anakarttan dolayı sürekli reset atıyordu. Internetten izledim. İki BIOS'lu anakart olduğu için birine kısa devre yapıyordu. Ben de denedim, duman çıktı. Bir daha hiç açılmadı. Şimdi anakartı bana aldırmaya çalışıyorlar. Bunun çözümü yok mu? İlla sıfırı mı alınacak?

Dual BIOS'a kısadevre yapılmaz eski Gigabyte H61 anakartlardan falan bahsediyorsan Power pinlerine kısadevre yapılıyordu BIOS'a değil anakartı yakmışsındır muhtemelen.

Yenisini alman en zahmetsizi olur hocam inanın ki. Eğer bir işyerinde bozuk bir şey varsa o konuda uzman birisine yaptırılması gerektiği konusunda bir ders almış olmalısın. Ben de önceden her işe kendim hallederim mantığıyla yaklaşırdım ama bu profesyonellik değil maalesef. Sonra yapmak istediğin iyilikten öte kötülüğe dönüşüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı