Neyse, hemen ADSL modem/router'ımı üstündeki reset tuşuna 10 saniye basarak fabrika ayarlarına döndürdüm. CMOS ayarlarını sıfırladım. Bilgisayarımı formatladım ve sistemi yeniden kurdum. Şu ana kadar sıradışı bir davranış gözlemlemiş değilim. Anti-virus, anti-malware, ant-rootkit taramaları da bilgisayarımın temiz olduğunu söyledi.
Evi yakmayı unutmuşsunuz. Şaka bir yana, modern BIOS'lara artık virüs bulaşmıyor. IP adresi dinamiktir, sürekli değişir. Bu normaldir. Paranoya derecesine ulaşmış sizdeki bu şüphe.
Ne olabilir?Sizde ki durum en fazla modem root'una bulaşıp bilgilerle oynanmış olabilir, haricinde bir durum olduğunu sanmıyorum. Eğer o kadar endişeniz varsa bios'u sıfırlayıp tekrar güncelleyin.
Evi yakmayı unutmuşsunuz. Şaka bir yana, modern BIOS'lara artık virüs bulaşmıyor. IP adresi dinamiktir, sürekli değişir. Bu normaldir. Paranoya derecesine ulaşmış sizdeki bu şüphe.
Bu arada kav 2015 kullanıyorum Full tarama da yaptım. Çözüm bulamadım, en son çok güzel bi fikir geldi aklıma o da çok masraflı (bilgisayarı camdan atmak).İlgin için teşekkür ederim.
İzlediğim yöntemleri sayıyorum, cd ile portable win8 boot ettim kasıntı aynı, yeni hdd ile yeni baştan Format Windows 7 ve Windows 8 (lisanslı / orijinal) denedim yine aynı sistemde hiç program yüklü olmadığı halde hdd sürekli bi yazma gayretinde deli gibi dosya yazdırıyor bilgisayarıma ilk çift tıklamada (hiç program olmadığı halde) kasılma görev yönetici sadece aç kapat donma olayı gidiyor sürükle bırak özelliği güm.
En son hdd low format attim sonra sistemi yeni baştan kurdum malesef sonuç (problem) aynı.
Bu arada sabahladığımı söylemek isterim.
İlgiye teşekkür ederim tekrar. Uzun zamandır bilgisayar kullanan bilinçli bir kullanıcı olduğumu söyleyebilirim.
Yani en ufak değişiklikleri bile farkediyorum.
(çok sinir bozucu)
Tamamdır, bu gece de uykusuz kalicim yani.Dediğim gibi memtest ile test et sonuçları paylaş. HDtune error scan(quick işaretsiz olacak) ve healt bölümlerinden tarama sonrası resimleri paylaş.
Donanımsal olarak temizlik, macun yenileme, gereksiz aygıtları çıkartmak gibi bakıma gidebilirsin. Görsel olarak kapasitörleri kontrol et, aida64 ile sıcaklıkları kontrol et. Bunların sonuçlarını doğru verirsen ve iyi kontrol edersen az çok nerede sorun olduğu anlaşılabilir.