BIOS'ta CPU -1 derece olarak gözüküyor

nderr

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün termal macunu değiştirdim değiştirdikten sonra CPU sıcaklığını algılamamaya yani BIOS'ta -1 derece gözükmeye başladı bundan ötürü bilgisayarım gücü kesmeden kapanmıyor. Tahminim stock fan ile alakalı CPU'nun sıcaklığını anakarta iletmiyor yanlışsam beni düzeltin lütfen. Yardımcı olabilir misiniz? Alkol ile tiner ile macunu temizleyip mi denesem iletişim kurabiliyor mu diye?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun benimde fx 4100 islemcimde vardı boşta 8 derece yükte 13 derecede çalışıyordu daha sonra arızalı olduğunu anladım.
Demek istediğim ya işlemcin arızalandı ya da anakartinin termometresi...

Merhaba. Bugün termal macunu değiştirdim değiştirdikten sonra CPU sıcaklığını algılamamaya yani BIOS'ta -1 derece gözükmeye başladı bundan ötürü bilgisayarım gücü kesmeden kapanmıyor. Tahminim stock fan ile alakalı CPU'nun sıcaklığını anakarta iletmiyor yanlışsam beni düzeltin lütfen. Yardımcı olabilir misiniz? Alkol ile tiner ile macunu temizleyip mi denesem iletişim kurabiliyor mu diye?

Bir de deterjan kullanırsanız daha sağlıklı olur (!) Hocam öncelikler bir çıkartın işlemciyi yerinden güzelce temizleyin. İşlemci yuvasını kontrol edin, içerisine macun kaçmış mı diye. Sonrasında güzelce macunu sürüp tekrar deneyin.

Aynı sorun benimde fx 4100 islemcimde vardı boşta 8 derece yükte 13 derecede çalışıyordu daha sonra arızalı olduğunu anladım.
Demek istediğim ya işlemcin arızalandı ya da anakartinin termometresi...
işlemcimin arızalandığını sanmıyorum.after burnerda normal sıcaklıklarda ve kusursuz çalışmakta dediğiniz gibi anakart termometresi olabilir.
Bir de deterjan kullanırsanız daha sağlıklı olur (!) Hocam öncelikler bir çıkartın işlemciyi yerinden güzelce temizleyin. İşlemci yuvasını kontrol edin, içerisine macun kaçmış mı diye. Sonrasında güzelce macunu sürüp tekrar deneyin.
dediğini şimdi gerçekleştiricem.

İşlemcimin arızalandığını sanmıyorum. After burnerda normal sıcaklıklarda ve kusursuz çalışmakta dediğiniz gibi anakart termometresi olabilir.

Dediğini şimdi gerçekleştireceğim.

Merhaba. Acaba sorunuz çözüldü mü? Çözüldüyse nasıl? Aynı durumu bende yaşıyorum. :/ açılışta bayağı yavaşladı ve dediğiniz gibi gücü kesmeden kapanmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı