CPU 100 derece olarak görünüyor

Imperius

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Afterburner'de CPU sıcaklığı sürekli 100 olarak gözüküyordu. Son 2 aydır olan bir problem RivaTuner'da bir problem vardır diyordum fakat AIDA64 indirdim, aynı problemin burada da devam ettiğini gördüm. Kontrol ettiğimde sıvı soğutmam normal bir şekilde çalışıyor, devir daim oluyor ve işlemci üstüne doğru şekilde oturttum. Macunu da 3 ay önce yeniledim. Eke görsel ekledim, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam modifiyeli bioslarda böyle sorunlar (garip buglar vs) yaşanabiliyor. Biosu default moda alıp (menüsünden yeni bios yükleyin anlamında demedim) bir deneyin derim büyük ihtimalle çözülecektir.

Hocam modifiyeli BIOS'larda böyle sorunlar (garip buglar vs) yaşanabiliyor. BIOS'u default moda alıp (menüsünden yeni BIOS yükleyin anlamında demedim) bir deneyin derim büyük ihtimalle çözülecektir.

Default attım tekrar başlattığımda AIDA verileri okumadı ama Core temp 43 gösteriyordu. Sonra girip XMP'yi aktif ettim RAM'lar 3001'e çıktı PC'yi 102.6 yani 3.40'dan 3.47'ye otomatik aldı. Bir de Fast Boot'u açtım girdiğimde gene 100 derece yazdı :(

Hocam BCLK bir ton soruna yol açıyor ve genellikle bir işe de yaramıyor. Sistemin komple stabilliğini yitirmesine sebep olabiliyor. Orjinal biosunu yükleyip bir deneyin derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı