BIOS'ta "Select an UEFI file as trusted for executing" seçeneği görünmüyor

Tor9

Zeptopat
Daha fazla  
ASUS Tuf gaming bilgisayarıma USB ile Linux Mint Xfec kurmaya çalışıyorum, dual boot şeklinde kullanacağım. Boot menüsünden USB'yi seçip GNU GRUB'a yönlendiriliyorum, burada bir sorun yok. Ancak Linux Mint'i açmaya çalıştığım zaman bana aşağıdaki hata mesajını veriyor:

error: shim_lock protocol not found.
error: you need to load the kernel first.
Press any key to continue...

Herhangi bir tuşa basarsam da beni Grub'a geri yönlendiriyor. "Tamam," dedim "ben seni bulur, çözerim." dedim ve yabancı sitelerde, Linux Mint'in topluluk sayfasında aynı sorunu yaşayan başka insanlar aramaya başladım. Bulduğum cevapların çoğu sorunu:
Bilgisayarın BIOS ayarlarına girip security sekmesinin altındaki Supervisor password'e (bende Administrator password) şifre atayıp, "Select an UEFI file as trusted for executing." ayarından boot dosyasını seçip boot sırasını düzenleyerek çözmüştü falan falan...

Ben kendi BIOS ayarlarıma girip Administrator şifresi atasam bile bana böyle bir seçenek çıkmıyor... Secure Boot'u kapatmak da istemiyorum Linux'u indirmek için... "Secure boot'un içine girip baktın mı?" derseniz baktım, BIOS'u üç dört kez turladım... Bir bildiğiniz var mı? ASUS bilgisayarda bu sorunu yaşamış olan var mı? İlla üreticiden BIOS aygıt yazılım güncellemesi mi yapmalıyım? Hani bi benim bilgisayarda mı yok onu merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı