BIOS'tan AHCI mod ayarladığım zaman format atamıyorum

emrahcagigan

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

Şu an kullandığım HDD için BIOS'tan AHCI mod ayarladığım zaman format atamıyorum. Yükleme başlatılıyor fakat HDD seçim penceresine gelince boş hiç seçenek olmuyor, ama IDE modda yapınca görünüyor, BIOS ekranından görüntüm var yardımcı olabilir misiniz?

SSD'ye geçeceğim pratik anlamda denemek istedim ama böyle problem yaşayınca takıldım kaldım.
SSD'de de aynı problemi yaşar mıyım acaba...
Anakartım Gigabyte GA-P35-DS3P v2.1 BIOS ver. f12 (son sürüm)

Görüntüde 2 farklı ayar var hangisini nasıl ayarlayacağım bilemedim bir türlü.

Görüntü000.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarların hatalı.
  • SATA RAID/AHCI Mode > AHCI
  • SATA Port0-3 Native Mode > Enabled
  • USB Keyboard Support > Enabled
  • USB Mouse Support > Enabled
  • Onboard SATA/IDE Ctrl Mode > AHCI
  • Onboard Serial Port 1 > Disabled
  • Onboard Parallel Port > Disabled

Bunları yaptıktan sonra Windows 8.1 kurabilirsin. SSD takacaksan aşağısını kurmanı tavsiye etmem.

Sayın Baltaş. Neden daha düşüğünü tavsiye etmediniz. Hali hazırda bende win 7 ile bir ssd de sorunlar yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim Recep Baltaş, Win 8.1 kuracağım...

SSD sonuşta yeni bir teknoloji uyumluluk sorunları boşuna eski donanım ve yazılımlardan çıkmıyor,
İlla sorun çıkarır mı Win7 tabiki de hayır elle müdahala etmen gerekecek birçok ayar için...
Ama güncel ve yeterli bir donanımla birlikte güncel bir yazılım, uyumluluk ve performans sorunlarını minimize eder...

Donanımım eski 2008 yılında topladığım piyasa ürünleri ve Sata II desteğiyle kullanacağım şimdilik; SSD deneyimimi de buradan paylaşacağım...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı