Çözüldü BIOS'tan çıkılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aprusier

Kilopat
İkinci bilgisayarım için ana bilgisayarımda takılı olan ama kullanmadığım SATA SSD'yi söktüm ve ikinci bilgisayarima taktim. Ana bilgisayarimi acmayi denedigimde surekli BIOS ekranina atiyor. Ne yaptiysam bir turlu geçemedim. Ana bilgisayarda halihazirda 1TB'lik M.2 SSD bulunmakta ve içinde Windows kurulu. Söktügüm SSD'yi ana bilgisayarimda biçimlendirdim ve temizledim. BIOS ekraninda M.2 SSD saglik testi yaptim ve hiçbir sorun bulunmadi. Sorun ne olabilir acaba 2 saattir ugrasiyorum.

Çözüm
Bilgisayarınıza Windows'u ilk kurarken birden fazla disk varsa boot loaderı Windows 2.diske kurmuş olabilir, ve Windows'un kurulu olmadığı bootloaderın kurulu olduğu diski silmişseniz eğer Windows Boot Manager'ı sildiğiniz anlamına gelir, bu sebeple de bilgisayarı açamazsınız USB ile bootloader repair yapmanız gerekir bu konuyu takip edin veya USB ile Windows'u yeniden kurun. Gelecekte bu sorunları yaşamamak adına Windows kurulumlarınızı yaparken bilgisayarda tek disk bulundurun.

Tam olarak anlamadim. Ana disk mi yan disk mi oldugunu nasıl anlayabilirim?

Menülerden SSD'nin modelini bul ve onunla çalıştırmayı deneyebilirsin, diyelim ki olmadı, farklı bir cihazda o SSD'yi test et ne olur ne olmaz, bir de emin misin çakma falan olmadığından SSD'yi ne kadardır kullanıyorsun.

Bilgisayarınıza Windows'u ilk kurarken birden fazla disk varsa boot loaderı Windows 2.diske kurmuş olabilir, ve Windows'un kurulu olmadığı bootloaderın kurulu olduğu diski silmişseniz eğer Windows Boot Manager'ı sildiğiniz anlamına gelir, bu sebeple de bilgisayarı açamazsınız USB ile bootloader repair yapmanız gerekir bu konuyu takip edin veya USB ile Windows'u yeniden kurun. Gelecekte bu sorunları yaşamamak adına Windows kurulumlarınızı yaparken bilgisayarda tek disk bulundurun.

Çözüm

Artık son çare ChatGPT kullandım ve bana aynen bu çözümü önerdi ve şuanda bilgisayar sorunsuz bir şekilde boot etti. Tam çözümü yazacaktım ki çözümü zaten paylaşmışsınız :D. Çok teşekkürler.

Boot menu kontrol eder misin
Menülerden SSD'nin modelini bul ve onunla çalıştırmayı deneyebilirsin, diyelim ki olmadı, farklı bir cihazda o SSD'yi test et ne olur ne olmaz, bir de emin misin çakma falan olmadığından SSD'yi ne kadardır kullanıyorsun.
Bunlar önceden denediğim ama sonuç alamadığım şeylerdi. Yine de teşekkürler.

Son düzenleme:
Artık son çare ChatGPT kullandım ve bana aynen bu çözümü önerdi ve şu anda bilgisayar sorunsuz bir şekilde boot etti. Tam çözümü yazacaktım ki çözümü zaten paylaşmışsınız :D. Çok teşekkürler.

Bunlar önceden denediğim ama sonuç alamadığım şeylerdi. Yine de teşekkürler.

Rica ederim, ne demek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı