BIOS'tan SVM modu aktif edilmiş

peackirama

Femtopat
Katılım
18 Temmuz 2020
Mesajlar
11
kardeşim biostan svm modu aktif etmiş ve pc yi reslediginde ekrana power saving mode hatası geliyordu yani ekrana görüntü gelmiyor bios a giremiyorum çünkü klavye nedense çalışmıyor mouse çalışıyor ama klavye çalışmıyor acaba klavye mi bozuldu diyerekten klavyeyi telefona bağladım klavye çalıştı ama pc de çalışmıyor başka klavye denedim yine çalışmıyor bios pilini çıkardım taktım olmadı ram çıkarıp taktım olmadi lütfen yardım edin ( tüm usb girişleri denedim olmadı ve bu klavye sorunu kardeşim bios svm modu aktif edilip pc kendini resleyince oldu ve klavyeler de herhangi bir sorun yok sadece pc de çalışmıyorlar )
 
BIOS sıfırlarken elektriği kestiniz mi? Eğer kesmediyseniz bilgisayarı kapatın, fişten çekin. BIOS pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Sonrasında tekrar sistemi çalıştırın. Bu dediğimi zaten yaptıysanız bir de CMOS sıfırlamayı deneyin. Yine bilgisayarı kapatın ve fişten çekin. Tornavidayla işaretli iki pine birden aynı anda dokunun. Yaklaşık 10 saniye böyle bekleyin ve sonra sistemi tekrar çalıştırın. Bu yöntemlerle BIOS'ta yapılan bütün değişikliklerin sıfırlanması gerekiyor.

clr.png
 
Demir sopayla yap demiyorum dostum, tornavidayla yap diyorum. Tornavidanın tuttuğun tarafı elektrik iletmiyor.
kusura bakma dostum cahilliğim diyelim neyse ben şimdi deniyeyim sizi bilgilendireceğim
Anakartın üzerinde Clear_CMOS jumperini bulup kitapçığında yazdığı şekilde sıfırlama işlemi yapın. Kitapçık yok ve nasıl yapıldığını bilmiyorsanız enerjisi kesik vaziyette BİOS pilini çıkarın ve 10 dakika bekleyin bu işlemde BİOS sıfırlar.
Evet. Herşey yazılımsal olacak diye bi kaide yok :D.
Evet? 3-5 saniye dokundurun. Sorunu %100 çözer demiyorum ama bu sefer BIOS'u %100 sıfırlamış olursunuz.
olmadı beyler başka bir fikriniz var mi acaba ? hala aynı pc şuan bir farklılık olmadı
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı