BIOSTAR anakartlı sistemin BIOS'u güncellendikten sonra overclock ayarları bozulur mu?

Stanchies

Decapat
Daha fazla  
Sinerji Bilgisayar'dan topladığım overclocklu sistem geldiğinde BIOS sürümünün eski olduğunu fark edip güncelledim ve RAM fan gibi basit ayarları yaptım. Sistem overclocklu ve bana gönderilmeden önce ayar yapıldı denmişti. Yapılan ayarlar bozulmuş mudur yani bir sıkıntı çıkar mı sizce? Anakart BIOSTAR…

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anakart markası farketmezsiz yeni biosta eski ayarlar gider ve fabrikasyon verilerine sıfırlanır. Tavsiyem bios ayarlarınızı bakıp not edin.

Geçmiş olsun o zaman. Güncelledim ve eğer gelmeden bazı ayarlar yapıldıysa gitti demekki.
Çözülmeyecek bir sorun değil sadece test ederek stabil değerlerinizi bulmanız gerekiyor. OC li sistem dediniz sistem linki atarmısınız ? genelde bu tarz işlemler kullanıcıya bırılır. OC dedikleri xmp secure boot tmp vs ayarlarmı?

OC dediğine aldanmayın. O ibare markaların ürünlere yaptığı oc den bahseder. Büyük ihtimal perfrmans farkı görmeyeceksiniz.

markadan kasın kullanılan ekran kartının üreticisi kendi yaptığı oc dir hocam
Anladım yani ekstra bir ayara gerek yok ekran kartım için. Teşekkürler hocam desteğiniz için.

Anladım yani ekstra bir ayara gerek yok ekran kartım için. Teşekkürler hocam desteğiniz için.
aynen öyle ekstra ayarları üretici firma yapmış zaten.
Sadece xmp secure boot gibi ayarlar kendiniz açıyorsunuz buna satıcı karışmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı