BIOSTAR B550MH R5 1600 AF XMP açıkken sistem donuyor

Ataberk Doğan

Decapat
Merhaba. Dual 3600 MHz DDR4 G.Skill RAM var. Anakartim BIOSTAR 550mh ve işlemcim Ryzen 5 1600 AF. Ekran kartı olarak GTX 1650 var.
Daha önce işlemci olarak Ryzen 3 4300GE vardı, onu satıp 1600 AF taktım. 4300GE kullanırken XMP profili APU sistem aldığım için yüklü gelmişti. Onu seçince bilgisayar açılıyor 3600 MHz olarak fakat oyuna girince oyundan atıyor ve bir hata veriyor. BIOS son sürüm, güncel fakat XMP ayarlarını değiştirmek gerek sanırım.

İşlemci birinci nesil olduğu için 3200 MHz ile sınırlı da olabilir. XMP kapalı olarak elle girip deneyebilirsiniz.

İşlemci birinci nesil olduğu için 3200 MHz ile sınırlı da olabilir. XMP kapalı olarak elle girip deneyebilirsiniz.

Yardımcı olabilir misiniz tam olarak değerleri doğru giremedim sanırım XMP ile 3600MHz açılıyor ama oyundan atıyor XMP'siz 3600MHz seçtim sadece sistem açılmıyor bu sefer.

Yardımcı olabilir. Dediğim gibi 3200 olarak deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci değil anakartin önemli değil mi bu tür durumlarda?
Bazen işlemci kaynaklı da olabiliyor. Dediğim gibi denemek gerekir. 3600'de hata varsa muhtemelen işlemci de sınırlıyor olabilir.

O zaman bu şekilde kullanın derim. Bu değerler de işlemci için yeterli.

Elbette hocam. Arkadaşlar da baksınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…