BIOSTAR B550MT alınır mı?

Bütçe
3500

Kayra342727

Hectopat
Yer
Konsantiniyye
Uyumlu da alınmaz. VRAM soğutması yok, Gigabyte B550M-DS3H veya Asus Prime B550M-K modellerine yönelmen çok daha doğru olur. İkinci el fiyatlarına baktım bütçene uyuyor.

Uyumlu da alınmaz. VRAM soğutması yok, Gigabyte B550M-DS3H veya Asus Prime B550M-K modellerine yönelmen çok daha doğru olur. İkinci el fiyatlarına baktım bütçene uyuyor.
2 kat fiyat farkı.
Biostar B550MT DDR4 4400MHz S+V+GL AM4 Micro ATX Anakart : Amazon.com.tr: Ev ve Yaşam
B450M S2H anakartım yamulduğu için ağır yüke girince ekran kartım kendisini devre dışı bırakıyor, bu yüzden yeni bir anakart almak istedim.

Sistemim:
RX 5600 XT.
Ryzen 5 3600.
8x2 3200 MHz DDR4.
PSU VX Plus 500 watt.
3 HDD 1 SSD kullanıyorum.

Sizce bu anakart alınır mı? Sistemime uygun mu?
O fiyatta en iyisi. Ryzen 7 5700X3D bile besleyebilir.

2 kat fiyat farkı.

O fiyatta en iyisi. Ryzen 7 5700X3D bile besleyebilir.
Hocam besler derken, işlemciyi 800 MHz'e sabitleyip tost makinesi niyetine kullanmaktan bahsediyorsan haklısın. Üzerinde bir gram alüminyum soğutucu olmayan, mosfetleri çırılçıplak duran giriş seviyesi bir anakarta, 105W TDP'li 5700X3D takmayı önermek.

Arkadaşın bütçesi kısıtlı, R5 3600 için mecburiyetten alır ona lafım yok, ama millete 'bununla tepe model işlemci de kullanırsın' diye hayal satmayalım. O anakart o işlemciyi yük altında görünce VRM throttling'den nefes bile alamaz. Konuda da ikinci el fiyatı diye de not düşmüşüm.

Hocam besler derken, işlemciyi 800 MHz'e sabitleyip tost makinesi niyetine kullanmaktan bahsediyorsan haklısın. Üzerinde bir gram alüminyum soğutucu olmayan, mosfetleri çırılçıplak duran giriş seviyesi bir anakarta, 105W TDP'li 5700X3D takmayı önermek.

Arkadaşın bütçesi kısıtlı, R5 3600 için mecburiyetten alır ona lafım yok, ama millete 'bununla tepe model işlemci de kullanırsın' diye hayal satmayalım. O anakart o işlemciyi yük altında görünce VRM throttling'den nefes bile alamaz. Konuda da ikinci el fiyatı diye de not düşmüşüm.
Bu B550 serisi yani AM4'ün en üst serisi oluyor. Chipset mantığıyla gayet besler yani. Fark ettiysen besler dedim, soğutur falan demedim. VRM soğutucusuz iyi bir kullanım olmaz zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı