BIOSTAR B650MP-E Pro VGA ışığı yanıyor ve ekran gelmiyor

Aubert

Zeptopat
Daha fazla  
Sevgili dostlar, BIOSTAR B650MP-E Pro anakartim var BIOS'um güncel Valorant oynamak icin BIOS'tan Security botu açtım ardindan altindaki vendor keys bölümüne girip oradaki platform keyi upgrade yaptim BIOS dondu. Bekledim bekledim bir şey olmayinca reset attim. Şu an bilgisayar acilmiyor BIOS'a girmiyor, ekran gelmiyor. Anakartta VGA ışığı yaniyor.
BIOS pilini söktüm bekledim düzelmedi.

20250228_193202.jpg

Sevgili dostlar, BIOSTAR B650MP-E Pro anakartim var BIOS'um güncel Valorant oynamak icin BIOS'tan Security botu açtım ardindan altindaki vendor keys bölümüne girip oradaki platform keyi upgrade yaptim BIOS dondu. Bekledim bekledim bir şey olmayinca reset attim. Şu an bilgisayar acilmiyor BIOS'a girmiyor, ekran gelmiyor. Anakartta VGA ışığı yaniyor.

Eki Görüntüle 2434991

PSU'yu kapatıp fişten çekin. Anakarttaki 2 jcmos pinini bir iletken yardımıyla 5-10 saniye birbirine değdirin. Ardından sistemi açmayı deneyin.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-02-28 23.42.50.png
    Ekran Resmi 2025-02-28 23.42.50.png
    45,1 KB · Görüntüleme: 47
Ama ekran kartım yeni biyos ayarindan sonra bu hale geldi elimde baska ekran karti yok bir bilgisayarciya gitmem gerekecek.

Bilgisayarcıya götürüp farklı bir ekran kartı ile deneyin.

Eki Görüntüle 2434991

Öncelikle merhaba. Sana yardımcı olmaya çalışacağım.

1: Sistemi kapat fişini çek. BIOS pilini çıkart. 10 dakika bekle. BIOS pilini takmadan bilgisayarı çalıştır. 2-3 dakika bekle görüntü gelecek mi diye. Parçaları tanımlayacak yani. Eğer gelmez ise bilgisayarı kapat ve 2. adıma geç.

2: RAM'leri ayrı slotlarda teker teker dene.

3: BIOS pilini tekrar tak ve 4. adıma geç.

4: BIOS çökme ihtimaline karşılık:

https://www.biostar.com.tw/upload/Bios/B65BQC11.BSS bu linke tıklayıp dosyayı indir. Ardından bu Bilgisayar'a gir. Yukarıdan görünüm'e tıkla. Sağ üst tarafta dosya adı uzantıları var. Onun tikini aç. Eğer açıksa devam et. Yüklediğin dosyanın adını CREATIVE.ROM yap (uzantı .bss değil .rom olacak yani). Aynı benim yazdığım gibi. Bu dosyayı USB'ye kopyala. Ardından flash belleği paylaştığım fotoğraftaki yeşil bölüme tak. Bilgisayarı açmadan paylaştığım fotoğraftaki düğmeye 3-5 sn civarı bas. Oradaki LED yanıp sönmeye başlayacak. LED sönünce işlem tamamlanmıştır. Sistemi tekrar çalıştır ve görüntü gelmesini 2-3 dk bekle eğer gelirse işlem başarılı, eğer gelmez ise başka problemler vardır.

Dosya Ekleri

• 1740821503213.png
    1740821503213.png
    22,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı