Bıostar H110MHC ve G4560 Sistem Açılmama Sorunu

Ghost0628

Kilopat
Öncelikle merhabalar. Yeni parçalar aldım bilgisayar için. Bilgisayarı heyecanla birleştirip, açma düğmesine bastım fakat bilgisayar açılmadı.

Eski sistemim:
  • RX 460
  • Xeon X5450
  • Kingston 2*4GB 1333 DDR3
  • Asus P5G41C-M LX Anakart
  • 350W Nagas PSU

Yeni aldıklarım:
  • Pentium G4560
  • Hyperx Fury 8 GB 2400MHz DDR4
  • Biostar H110MHC.

Başta bilgisayar açılmadı. Sonra RAM'ı çıkarttım, sadece işlemci takılı iken fan dönmeye başladı ve hemen durdu. Ardından işlemciyi çıkarıp baktığımda, işlemci sanki yamuk gibiydi ama doğru taktığımdan eminim. Ya normal halidir ya da bu şekilde yamuk gelmiştir. Tekrar parçaları taktım, yine hiçbir tepki vermedi bilgisayar.

Nasıl bir problem olabilir, neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizi yapamıyorum malesef çünkü bilgisayarı açamadım.Dün de böyle açılmıyordu şans eseri açılmıştı, sonra da bugün bilgisayarı taşıyana kadar sorun çıkmamıştı.
Çok fazla bir şeyleri de zorlamak istemiyorum parçaları elime almamak için. Yeni bir psu ile düzelecekse alırım ama o da belli olmadığı için ne yapılır bilmiyorum.
O PSU bilgisayarı açar oyun oynatmaz demiştim. Bilgisayarın açılmamasının PSU ile ilgisi yok.
Kasaya elektrik geliyorsa Diğer Bileşenler hasar görmüş, arızalanmış olabilir.

1. Daha çok Psunun güç bölümü arızalanmış olabilir.
  2. Kasanın açma kapama düğmesi bozulmuş olabilir.
  3. Anakart arızalanmış olabilir.

Bilgisayarı anakart üzerinden çalıştırıyorum düğme ile değil, sanırım 2. şık elendi.
Diğer bahsettiklerinizi nasıl anlayabilirim? veya şuan ne yapmamı önerirsiniz?
Bilgisayarcıda bileşenleri tek tek deneyip hangisinde problem olduğunu öğrenmek mantıklı mı?
Az önce psuya üfledim kablosuyla oynadım açılıp kapandı. Benim fikrim ya psu'nun kablosu sıkıntılı yada psu'nun bizzat kendisi.
Edit: en son psu'nun power kablosuna baktım kontrol kalemi ile ışık yanıp sönüyordu. Kabloyu psu'ya taktığımda ise cızırtı seslerini duydum. Daha elimi sürmem galiba.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı