BIOSTAR H410M-H Power limit için ne yapılmalı?

Makaleler
2
RAM
16GB CL19 2666MHz
İşlemci
i5 10400F
BIOSTAR H410M-H, i5 10400F kullanıcısıyım.

İşlemcim 35Watt'ı geçmiyor tam yükte. Normalde TDP Değeri 65watt bir işlemci.

Nasıl arttırabilirim? Anakartta ne oynamam lazım.

@erengore sizin bu tarz konularda bilgili olduğunuzu gördüm yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
BIOSTAR H410M-H, i5 10400F kullanıcısıyım.

İşlemcim 35Watt'ı geçmiyor tam yükte. Normalde TDP değeri 65watt bir işlemci.

Nasıl arttırabilirim? Anakartta ne oynamam lazım.

Yükte de mi düşük durumda? Eğer öyleyse BIOS'a girin Advanced deyin sonrasında OC tweaker gibi bir şey olmalı oraya girin ardındansa PL1 ve PL2 diye bir şey göreceksiniz. PL1 sürekli olarak çekebileceği maksimum wattdır. PL2 ise anlık olarak çekebileceği en yüksek wattdır. Farklı ayarlayabilirsiniz ikisini de aynı olarak da ayarlayabilirsiniz.

Yükte de mi düşük durumda? Eğer öyleyse BIOS'a girin Advanced deyin sonrasında OC tweaker gibi bir şey olmalı oraya girin ardındansa PL1 ve PL2 diye bir şey göreceksiniz. PL1 sürekli olarak çekebileceği maksimum wattdır. PL2 ise anlık olarak çekebileceği en yüksek wattdır. Farklı ayarlayabilirsiniz ikisini de aynı olarak da ayarlayabilirsiniz.
İkisinide 65000 yaptığımda yine birşey değişmedi 37w geçmiyor.

ThrottleStop indirip TPL sekmesini atar mısınız?

Normalde çok ilgilenmiyorum artık ama vaka güzel vaka. Hemen çözelim.
Allah rızası için şunu çözmek istiyorum. Kusuruma bakmayın sizi etiketledim, ama sizin konularınızı gördükden sonra dedim ki etiketlemem gerekiyormuş.

Not: BD PROCHOT ayarını ben kapattım şimdilik, test ediyordum kurcalayıp.
1724885448585.png

1724885595548.png

BIOS güncel mi? Ayrıca sıcaklıklar kaç derecede?
Güncel son sürüm, maksimum 61 derece stok fan. Intel'in benchmarkını test ettim gerekirse cpu z bile yaptım aynı sonuç. 35, 37watt geçmiyor.

Dosya Ekleri

• 1724885434342.png
    1724885434342.png
    77,4 KB · Görüntüleme: 15
Allah rızası için şunu çözmek istiyorum. Kusuruma bakmayın sizi etiketledim, ama sizin konularınızı gördükden sonra dedim ki etiketlemem gerekiyormuş.

Not: Bd prochot ayarını ben kapattım şimdilik, test ediyordum kurcalayıp. Eki Görüntüle 2296677

Eki Görüntüle 2296680

Güncel son sürüm, maksimum 61 derece stok fan. Intel'in benchmarkını test ettim gerekirse CPU Z bile yaptım aynı sonuç. 35, 37watt geçmiyor.

Disable controlsün tikini kaldırır mısınız? Ayrıca bir de clampın tikini kaldırın Power limit controlsdeki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı