BIOSTAR RX570 8 GB alınır mı?

Farklı farklı sitelerden seçtim parçaları daha ucuz olması için kendim montaj yapabilirim.

Gigabyte A320M
XPG 8 GB 3000MHz RAM (Kasayı ucuz yapmadaki amacım bundan 2 tane almak)
BIOSTAR RX 570
240GB WD Green SSD
Ryzen 3 1200 İşlemci
Kasa olarak düşündüğüm iki seçeneği konuda paylaştım zaten sistem güzel oldu bana göre 16 GB RAM alabilirsem harika olur ancak kasayı ve PSU'yu çok daha kalitesiz bir modelle değiştirmem gerekir o zaman.

Bende SSD hariç aynı sistemi dün sipariş verdim. Kasa olarak Teknobiyotik'te Dark Raider+Aerocool VX Plus 500W var. 453 TL'ye uygun. Yarı mesh kasa. Ekran kartı olarak bu salı bende BIOSTAR modelini sipariş vermeyi düşünüyorum ama WattMan hatası göz korkutuyor.

Bende SSD hariç aynı sistemi dün sipariş verdim. Kasa olarak Teknobiyotik'te Dark Raider+Aerocool VX Plus 500W var. 453 TL'ye uygun. Yarı mesh kasa. Ekran kartı olarak bu salı bende BIOSTAR modelini sipariş vermeyi düşünüyorum ama WattMan hatası göz korkutuyor.

Recep Baltaş'ın bir yorumunda görmüştüm eğer öyle bir şey yaşarsan GPU frekansını düşürmen gerek biraz ama BIOSTAR modelinde olacağını sanmıyorum çünkü kartın hızı Sapphire modeli kadar yüksek değil.

Recep Baltaş'ın bir yorumunda görmüştüm eğer öyle bir şey yaşarsan GPU frekansını düşürmen gerek biraz ama BIOSTAR modelinde olacağını sanmıyorum çünkü kartın hızı Sapphire modeli kadar yüksek değil.

Anakart ile RAM'i İtopya üzerinden sipariş verdim. İşlemciyi de Sinerjiden. İtopya'yı bayağı kötülüyolar. Umarım sıkıntı çıkmaz.Birde elimde 4 yıldır kullanmadığım hdd var.İçinde Windows Vista yüklü.Onu nasıl silip, Windows 10 atıcağım hiç bilmiyorum.

@F16C
Hocam aslında seçtiğin bileşenler gayet iyi duruyor. Biostar kaliteli bir firma sayılabilir ama o ekran kartı modelini hiç bilmiyorum yahu ben. Hani Powercolor, MSI gibi markalar bile sorunlu model yaptığına göre markaya göre ürün almamak lazım. XFX marka bir ekran kartı ile değiştirebilirsin o modeli. WD Green iyidir ama Kingston A400 daha iyi diye biliyorum. Alacağın işlemci 12nm olsun hocam. Anakartı da bütçeyi aşıp B450M yap faydasını görürsün.

AMD Ryzen 3 1200 12nm
Gigabyte B450M S2H
GeIL 8GB Evo Spear 3000 MHz CL16
XFX RX 570 XXX Edition 4GB, Biostar 8 GB biliyorum lakin daha güvenilir olduğu için XFX öneriyorum.
Kingston A400 240 GB
Dark Raider 500W, senin önerdiğin kasadaki güç kaynağı mükemmel lakin kasa için aynı şeyleri söylemem. Önü tamamen kapalı bir kasa ve ekran kartı ısınabilir. Ben undervolt yapar, ekran kartının sesine katlanırım dersen o kasayı alabilirsin belki ama ben yine de önermem.

@F16C
Hocam aslında seçtiğin bileşenler gayet iyi duruyor. BIOSTAR kaliteli bir firma sayılabilir ama o ekran kartı modelini hiç bilmiyorum yahu ben. Hani PowerColor, MSI gibi markalar bile sorunlu model yaptığına göre markaya göre ürün almamak lazım. XFX marka bir ekran kartı ile değiştirebilirsin o modeli. WD Green iyidir ama Kingston A400 daha iyi diye biliyorum. Alacağın işlemci 12nm olsun hocam. Anakartı da bütçeyi aşıp B450M yap faydasını görürsün.

AMD Ryzen 3 1200 12nm
Gigabyte B450M S2H
GeIL 8GB Evo Spear 3000 MHz CL16
XFX RX 570 XXX Edition 4GB, BIOSTAR 8 GB biliyorum lakin daha güvenilir olduğu için XFX öneriyorum.
Kingston A400 240 GB
Dark Raider 500W, senin önerdiğin kasadaki güç kaynağı mükemmel lakin kasa için aynı şeyleri söylemem. Önü tamamen kapalı bir kasa ve ekran kartı ısınabilir. Ben undervolt yapar, ekran kartının sesine katlanırım dersen o kasayı alabilirsin belki ama ben yine de önermem.

Merhaba yardımınız için teşekkür ederim. Sistemi dün gece sipariş verdim tanesi 240TL'den 2 adet 8 GB 3000MHz XPG RAM aldım kasayı önü mesh ve 500W Aerocool olan bir kasa ile değiştirdim ekran kartında BIOSTAR tercih ettim bir süre test edip sorun olursa iade edeceğim. Anakartı da A320M tercih ettim çünkü indirimde 349TL gibi güzel bir fiyata yakaladım. Sistemin son hali bu şekilde işlemci de 12nm Ryzen 3 1200. ben çok beğendim sistemi özellikle RAM'leri çok uygun bir fiyata aldım hayırlısı artık.

Merhaba yardımınız için teşekkür ederim. Sistemi dün gece sipariş verdim tanesi 240TL'den 2 adet 8 GB 3000MHz XPG RAM aldım kasayı önü mesh ve 500W Aerocool olan bir kasa ile değiştirdim ekran kartında BIOSTAR tercih ettim bir süre test edip sorun olursa iade edeceğim. Anakartı da A320M tercih ettim çünkü indirimde 349TL gibi güzel bir fiyata yakaladım. Sistemin son hali bu şekilde işlemci de 12nm Ryzen 3 1200. ben çok beğendim sistemi özellikle RAM'leri çok uygun bir fiyata aldım hayırlısı artık.

Sanırım sizde İtopya'dan sipariş verdiniz. Sistemimiz aynı. Tek fark bende henüz SSD yok.Siparişler geldiğinde buraya tekrar yazın konuşuruz.

Buradan yazayım size. ASRock ile BIOSTAR arasında kaldım. YouTube'da BIOSTAR modeli 1080P Ultra'da 80 dereceyi görüyor 5 dakika içinde. 80 derece sıkıntı yaratır mı?

Link atabilir misin hiç Benchmark bulamamıştım ben. 80 çok da sıkıntılı değil biraz undervolt yapacağım ben güzel bir soğutma sağlanırsa daha da düşürülebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı