Biostar T690G Hackintosh uyumu

jayopa86

Hectopat
Merhabalar bu foruma daha yeni üye oldum. Dün gece tesadüf eseri youtube'daki mükemmel Hackintosh vıdeolarına denk geldim ve bir kaç tanesini hiç ileri sarmadan izledim. Çok keyifli ve akıcı anlatımlar olmuş ellerinize anlatımınıza sağlık. Umarım konu yanlış yere açılmamıştır fakat dün o videoları izledikten sonra ve videolarda forumdan konfigürasyonunuz hakkında bilgi alın sözlerine güvenerek konu açmış oldum.

Şu an evimde öylece yatan eski bir bilgisayar var, hoş yine teknopat ekibi eski bir Dual Core Toshiba laptopada kurmuşlar ve belki bende benim bu eski desktopa kurabilirim diye düşündüm. Yalnız bir videoda AMD sistemlere kurulmadığını belirtmişlerdi ama yinede bir şansımı denemek istedim belki olur ;)

Sistem:

• Biostar T690G anakart ( Buradan bakabilirsiniz )
  • 400gb 7200RPM HDD
  • AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 640kb +640kb cache 2.3 mhz

Umarım olabilitesi vardır..
Şimdiden yardım edeceklere teşekkür ederim ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de Mac osx 10.6 Snow leopard yani 10.6.6i Hazard deneyin. Amd ile uyumlu. Onboard ekran kartını biosdan kapatabiliyorsanız. Mac Osx uyumlu ekran kartınızda varsa elinizdeki modeli bilmiyorum. Kim ne derse desin AMD işlemciye Mac kurmak başka birşey, zamanında 10.6 retail kurulum yapmıştım AMD işlemciye bence sizde deneyin.

Bence de Mac osx 10.6 Snow leopard yani 10.6.6i Hazard deneyin. Amd ile uyumlu. Onboard ekran kartını biosdan kapatabiliyorsanız. Mac Osx uyumlu ekran kartınızda varsa elinizdeki modeli bilmiyorum. Kim ne derse desin AMD işlemciye Mac kurmak başka birşey, zamanında 10.6 retail kurulum yapmıştım AMD işlemciye bence sizde deneyin.

Merhaba şimdi 10.6.6i Hazardı buldum indiriyorum fakat sizin bildiğiniz daha güvenli bir kaynak var ise buradan veya özelden paylaşma şansınız var mı acaba? Birde acaba bu OS usbden boot edilebiliyor mu? Yoksa dvdye mı yazdırmamız gerekiyor? Evet ekran kartı on board, peki AMD ye kurmak başka birşey diyorsunuz bu zor bağlamda mı zor demek mi? Son olarak siz kurduğunuzda tüm driverlar sorunsuz çalışabiliryor muydu?

Çok teşekkürler.

Önce AİDA64 programı ile donanım raporu alıp bunu yedekleyin. Dvd ye trasmac adlı program ile yazdırın. Başka birşey derken zor ama güzel demek istedim. Bu arada tüm donanımı sorunsuz çalıştırmıştım. Hazard 10.6.6i zaten İSO olarak indiriyorsunuz. Herhangi bir torrent sitesi olabilir. Siz dvd yi yazdırın ben size yardım ederim.

Önce AİDA64 programı ile donanım raporu alıp bunu yedekleyin. Dvd ye trasmac adlı program ile yazdırın. Başka birşey derken zor ama güzel demek istedim. Bu arada tüm donanımı sorunsuz çalıştırmıştım. Hazard 10.6.6i zaten İSO olarak indiriyorsunuz. Herhangi bir torrent sitesi olabilir. Siz dvd yi yazdırın ben size yardım ederim.

Küçük bir talihsizlik olmuş Konu Başlığından dolayı bir gün banlanmıştım o yüzden yazamadım. Sizin dediklerinizi aynen yaptım fakat Press F8 for start up options veya devam etmek icin enter a basın bölümünde F8 e bastıktan sonra ekran donuyor ve kırmızı kırmızı şeritler beliriyor Enter yaparsam da bilgisayar tekrardan başlıyor. Donanım raporunuda burdan ekliyeyim belki bir faydası olur.

https://www.dropbox.com/s/ysyci9sf41f9q7p/Report.htm

Ayrıca boot edılen ekrana devam ettiğimde errorla karşılaşıyorum

https://www.dropbox.com/s/lsets5qmvtggtf9/Photo Nov 14, 17 17 49.jpg

- - - Güncellendi - - -

@parrhesia

Şimdi yeni bir torrent indirdim onunla kurmayı denedim. Bu sefer değişik bir error'la karşılaştım "still waiting for root device".

F8 ile girip

"Kernel Cache"=\amd arch=i386 -v komutunu girdiğimde bu ekranla karşılaştım.

https://www.dropbox.com/s/7s9ibp5q6njs1su/Photo Nov 14, 19 25 53.jpg

Direk Enter la giriş yaptığımda bu ekran geldi.

https://www.dropbox.com/s/us4uef57ua947e8/Photo Nov 14, 19 29 36.jpg

Sistemi Usb ye mi kurdun.

Yok hayır TransMacle dvdye yazdırdım. Onun dışında birde EasyBCD ile denedim olur mu diye oda olmadı. Ama gösterdiğim tüm SSler DVD ile denemelerimden.

- - - Güncellendi - - -

@parrhesia

Size özel mesaj yollamaya calıştım fakat 500 mesajım olmadığı için yollayamıyorum acaba sizinle daha rahat irtibata geçme şansım olabilir mi bir yerden?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı