Ben BIOS'la çok oynadım. Şimdi PC açılmıyor. BIOS pilini çıkarttım. Her türlü sıfarlamayı yaptım. Şimdi Exper logosu monitörde sol altta hem de sağ altta. Yarısı gözüküyor öyle kalıyor.
Clear CMOS tuşu varsa bilgisayar kapalıyken basılı tutun.
Yoksa Jumper olması lazım.
O da olmazsa işlemciyi sök tak yapın. Bazen "New CPU Installed" dediği için Anakart BIOS'u otomatik sıfırlayabiliyor. Denemekte fayda var.
Clear CMOS tuşu varsa bilgisayar kapalıyken basılı tutun.
Yoksa jumper olması lazım.
O da olmazsa işlemciyi sök tak yapın. Bazen "New CPU ınstalled" dediği için anakart BIOS'u otomatik sıfırlayabiliyor. Denemekte fayda var.
MSI A320M gaming pro Manual Online: jbat1: clear cmos (reset bios) jumper, Ez Debug Led: Debug Led Indicators, Resetting Bios To Default Values. There Is Cmos Memory Onboard That Is External Powered From A Battery Located On The Motherboard To Save System Configuration Data. If You...
MSI A320M gaming pro Manual Online: jbat1: clear cmos (reset bios) jumper, Ez Debug Led: Debug Led Indicators, Resetting Bios To Default Values. There Is Cmos Memory Onboard That Is External Powered From A Battery Located On The Motherboard To Save System Configuration Data. If You...
Kardeşim babam beni dıdıt. PC 2 haftalık. Bana yardım edin .https://s2.bukalapak.com/img/7727627241/w-1000/MAINBOARD_MSI_A320M_PRO_VH_PLUS_.png jumper nerede?
Bilgisayar kapalı haldeyken (Güç fişi takılı olması lazım.) JBAT1 olarak işaretlenmiş 2 pini 5-10 saniye boyunca bir birine metal bir cisim ile birbirine değdirin. Sonrasında (pinlerin bağlantısını kestikten sonra.) güç tuşuna basıp bilgisayarı açın.