BIOS'un düzgün güncellendiği nasıl anlaşılır?

Jackeylove 1

Decapat
Katılım
28 Nisan 2021
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba,

Benim sorunum yeni dizdiğim PC'de, ASRock AB350M PRO4 marka anakart 2. eldi ve BIOS'u güncel değildi. Sitesinden BIOS'unu güncellemek istedim. Anakartın üzerindeki 4. sürümdü, sıfırdan 1. sürümden başladım. Yani eski sürümden en yeniye doğru güncellemek istedim.

İlk sürüm BIOS'u flasha attım, yükledim. Sonra yeniden başlarken çok geç cevap verdi anakart. Zaten masaüstü ekran geldiğinde klayve mouse çalışmıyordu. Kapattım PC'yi, jumper ile resetledim anakartı, sonra sorunsuz açıldı. BIOS'da sorunsuz çalışıyordu. Bu işlemi 15 defa yaptım :D en son sürüm BIOS'u da yükleyince tekrar başlattım PC'yi ama Windows çökmüştü, sanırım çok reset atmadan kaynaklı oldu veya bir anda kapatmadan dolayı.

Resimdeki sorun karşıma çıktı, sonra Windows onarma işe yaramadı. Komuttan yapmaya, çalıştım o da olmadı. Format attım, o da olmadı. Sonra SSD'nin kablolarını bir çıkar tak yaptım, sorun düzeldi. Açıldı, kurdum Windows'u. Şu an anakart güncel, SSD HD Tune Pro ile test ettim sorun yok, ama PC'de bir sorun var. Ses geliyor böyle hafiften kasadan veya ben öyle zannediyorum. Bu bilgisayarı nasıl test edebilirim, yani anakart BIOS'u sağlam yüklendi mi acaba?

Windows-Boot-Manager.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara açma komutunu verdiğinizde ekrana herhangi bir görüntü geliyorsa, (ufak beyaz bir çizgi bile) BIOS sorunsuz yüklenmiştir.
 

Geri
Yukarı