Çözüldü Bir anakart üzerindeki en iyi onboard GPU?

• Konuyu başlatan Mor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 2.534
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mor

Kilopat
Üzerinde en iyi onboard GPU'yu barındıran anakart hangisi? Bu onboard GPU'nun gücü ne seviyede? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Milattan öncenin sistemlerinden bahsettiğini düşünemedik kusura bakma.
İşte bu senin bilmediğini, yaşının yetmediğini gösterir. 2005 (-/+ 5) senelerinde bayağı kullanılmıştı bu anakartlar. Konu sahibine gelecek olursak sanırım güncel APU sistem arıyor ve aradığı buysa AMD'ninkiler iyi, Iris Pro da kötü değil fakat tavsiye etmem.
Örneğin Asus M2N(M2N-VM) anakart üzerinde bir Onboard GPU bulunuyor. Bu anakartın üzerine içerisinde bir kendinden grafik işlemcisi olan bir işlemci takmazsanız eğer VGA ile anakartınızı görüntüleyiciye bağladığınızda anakart üzerindeki bu Onboard grafik işlemcisi kullanılıyor. Araştırabilirsiniz.
Anladım.

Milattan öncenin sistemlerinden bahsettiğini düşünemedik kusura bakma.
İşte bu senin bilmediğini, yaşının yetmediğini gösterir. 2005 (-/+ 5) senelerinde bayağı kullanılmıştı bu anakartlar. Konu sahibine gelecek olursak sanırım güncel APU sistem arıyor ve aradığı buysa AMD'ninkiler iyi, Iris Pro da kötü değil fakat tavsiye etmem.

Çözüm
Yaşımla nasıl bağlantı kurdun çok merak ettim. İlk bilgisayarımı 95 senesinde aldım 99'da upgrade ettim 2008'e kadar kullandım. Sonrada i serilerine geçtim. Hiçbir zamanda böyle anakartlara denk gelmedim. İkinci yaptığın öneriyi ilk mesajımda yaptım zaten. Arkadaşın konuyu yetersiz aktarması beni suçlu yapmaz tek yanlış anlayan da ben değilim. Bu da sorunun arkadaşta olduğunu gösterir.

Ben de senin gibi öküzlerin cevap verecek bilgiye ve cümle kuracak düzgün üsluba sahip olduğunu düşünemezdim ki haklıymışım. Bir de "Ne dedim?" diye soruyorsun.
Dostum adam bir şey dememiş ki. Galiba oda benim gibi güncel olarak aradığını sanmış ki bu gayet doğal. Sen neden adama öküz dedin ki.

Neden sen bana lafın altından "Mamutsun", "İlkelsin" mesajını verip aptal yerine koyuyorsun da ben sana lafını iade ediyorum diye mi suçlu oluyorum?
Ben sana ne mamut dedim ne de ilkel dedim. Kendi kendine tribe girdin durduk yere. Konuyu ilk okuyan gerçekten 10 yıllık anakartlardan bahsettiğini nasıl anlasın? Ayrıca attığın anakartın günümüzde hiçbir karşılığı yok, onun için milattan önce dedim. Bu eziklik psikolojisinden kurtul kimse sana hakaret etmedi ama sen ediyorsun şu an. Mesajı tekrar okudum açıkça "milattan öncenin sistemleri" demişim. Artık kendini sistem olarak mı gördün üzerine alındın anlamadım. Bu kafadan devam et cevap vermeyeceğim.

Yaşımla nasıl bağlantı kurdun çok merak ettim. İlk bilgisayarımı 95 senesinde aldım 99'da upgrade ettim 2008'e kadar kullandım. Sonrada i serilerine geçtim. Hiçbir zamanda böyle anakartlara denk gelmedim. İkinci yaptığın öneriyi ilk mesajımda yaptım zaten. Arkadaşın konuyu yetersiz aktarması beni suçlu yapmaz tek yanlış anlayan da ben değilim. Bu da sorunun arkadaşta olduğunu gösterir.
Ayrıca konu hiç de eksik anlatılmadı. Tüm sadeliğiyle belirtildi ancak hafızanda yoksa eksik hissettirir tabi. Bu his ortaya çıkınca kendinden şüphe edip bir göz atman, araştırman ve emin olman gerekirdi. "Ben biliyorum." tavrıyla bizlere çamur atarsan böyle olur.
Ben sana ne mamut dedim ne de ilkel dedim. Kendi kendine tribe girdin durduk yere. Konuyu ilk okuyan gerçekten 10 yıllık anakartlardan bahsettiğini nasıl anlasın? Ayrıca attığın anakartın günümüzde hiçbir karşılığı yok, onun için milattan önce dedim. Bu eziklik psikolojisinden kurtul kimse sana hakaret etmedi ama sen ediyorsun şu an.
Anlayan cevap verecek zaten. Anlamadıysan sorun sende değil. Bilmiyorsun demek bu sadece. Soru gayet açık. Ne fazladan bir harf gerek ne de bir harf eksik. Sen asıl bırak bu kibirlilik ve katlanamazlık psikolojisini.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı