Bir bilgisayara birden fazla işletim sistemi kurmak

UserHakan

Hectopat
Makaleler
12
Yer
Mars
Arkadaşlar şu anda Windows 10 kullanıcısıyım. Bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum ama açılışta ekranımda hem Windows hem de Linux işletim sistemini seçebileceğim bir ekran çıkmasını istiyorum hatta aşağıya örneğini koyacağım. Linux kurarken Windows 10 içinde olan programlar gider mi? Veya ben bu işletim sistemini beğenmezsem nasıl silerim? Sildikten sonra yine bu ekran karşıma gelir mi? Bunları cevaplarsanız sevinirim.

1644953509073.png

Açılışta bunun gibi bir ekran çıkmasını oradan da Windows 10 veya Linux seçeneğinin çıkmasını istiyorum zaten yukarıda da yazmıştım. İşletim sistemi ile uğraşan arkadaşlar anlamıştır zaten. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskten bir bölüm ayırın, Linux'u o bölüme kurun, otomatik GRUB önyükleyici de kurulur zaten. Linux'u sildikten sonra tekrar bu ekranın gelmesi konusunda da ilk bir soru sorayım, disk şu an GPT ve Windows UEFI şekilde mi kurulu?

Eğer ayrı disklere kuruyorsanız ve UEFI kullanıyorsanız kendi tanımlamalarını yapıyor GRUB'a. Fedora ve openSUSE öyledir, çok da rahat ettim.

Kullanacağınız Linux dağıtımı çok yüksek ihtimalle grub menüsünde hem kurduğunuz Linux'u hem de Windows'u gösterir.

Linux kurarken ikili işletim sistemi kullanılsın mı yazısı gibi bir şey çıkıyor orada cihaz her açıldığında windows 10 ya da linux tabanlı sisteme geçiş yapabiliyorsun.

Tamam o zaman basit, bu videodakileri takip ederek dualboot olarak kurulu olan Linux'u ve senin dediğin seçme ekranını (GRUB önyükleyici) silebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam o zaman basit, bu videodakileri takip ederek dualboot olarak kurulu olan Linux'u ve senin dediğin seçme ekranını (GRUB önyükleyici) silebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır hocam. Müsait olduğum bir anda bakacağım teşekkürler.
@e.n.e.s peki hocam bende sadece C diski var kurulumu nasıl yapmalıyım veya kurulumda bir sıkıntı oluşturur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı